Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing NJKkb2021 Dag 1

Voorbeschouwing NJKkb2021 Dag 1

Een week na de Nederlandse Kampioenschappen korte baan 2021 (NKkb2021) in Den Haag staat er weer een Nederlands Kampioenschap op de kalender. In Eindhoven worden de Nederlandse Junioren Kampioenschappen korte baan 2021 (NJKkb2021) gehouden. Sinds enkele seizoen plaatsen de junioren 1 en 2 zich via een klassement over een aantal afstanden. Was het vorig seizoen dat de beste 30 zwemmers een groot klassement zwommen en de 30 daarna een klein klassement, dit seizoen zwemmen de beste 40 ingeschreven zwemmers negen afstanden. Namens de Biesboschzwemmers mogen Tess Vonk en Lars de Kooter hun kunsten vertonen.

Livetiming

Livestream

Het klassement voor de junioren 1 en 2 wordt opgemaakt op basis van de FINA-puntenop de 100 vlinder-, rug-, school- en vrije slag en de 200 wissel- en vrije slag. Tess staat bij de meisjes junioren 1 en 2 op de tweede plaats in het klassement. Lars staat in het klassement op plaats 25, maar twee zwemmers boven hem zijn niet ingeschreven en dus staat hij 23e op de inschrijflijst. Tijdens de NJK worden de zes eerder genoemde afstanden gezwommen en daarnaast ook nog de 200 rug- en schoolslag en de 400 vrije slag.

Het wordt opnieuw een bijzonder kampioenschap, aangezien er strenge coronamaatregelen gelden. De volgende maatregelen zijn genomen:

  • er mag GEEN publiek aanwezig zijn;
  • Iedereen van 18 jaar en ouder moet een geldige QR-code hebben om toegang te krijgen tot het zwembad;
  • iedereen wordt geadviseerd een sneltest te ondergaan en als deze positief is mag je niet naar binnen;
  • het dragen van een mondneusmasker is verplicht;
  • houdt 1,5m afstand;
  • over de prijsuitreiking is nog niets bekend.

Vrijdag 10 december 2021
Sessie 1
Inzwemmen: 13:00 uur
Wedstrijd: 14:00

Programma 1 400m vrije slag meisjes junioren 1 en 2
Het toernooi voor zowel Tess als Lars begint met de 400m vrije slag. Beide hebben in het laatste weekend van november nog een 400 ‘vrij’ gezwommen en met de tijd uit Gorinchem staat Tess op een derde plaats, maar het verschil met de tweede plaats is minder dan een seconde. Voor de junioren 1 en 2 zijn er geen prijzen per afstand, maar iedere afstand telt mee voor het eind klassement waar de beste drie zwemmers een medaille krijgen en de nummers vier tot en met acht een oorkonde.

Programma 2 400m vrije slag jongens junioren 1 en 2
In Eindhoven wordt gebruik gemaakt van 10 banen en Lars staat op de 400m vrije slag als 14e ingeschreven en dus zien we hem in de één na laatste serie bij de jongens junioren 1 en 2. In Gorinchem verbeterde Lars wel zijn inschrijftijd, maar hij was niet tevreden over de uitvoering. Een mooie kans dus om nu wel een goede race te zwemmen en zijn tijd aan te scherpen. Voor de top zal hij zich ruim moeten verbeteren want de snelste zwemmers weten de 16 banen in ongeveer vier en een halve minuut te zwemmen.

De eerste dag is de kortste dag van het weekend met alleen de 400m vrije slag tijdens deze sessie. De andere dagen zullen Tess en Lars beide vier keer aan de start verschijnen, twee keer per sessie. Een goede 400 meter kan dus uiteindelijk zorgen voor een goede klassering na negen keer zwemmen.