Opgericht op 20 mei 1968
 
Senioren Biesboschzwemmers ‘scoren’ tijdens competitie

Senioren Biesboschzwemmers ‘scoren’ tijdens competitie

Andel, 20 november 2021 – Voor de tweede wedstrijd van de zwemcompetitie hoefden de 22 zwemmers van de Biesboschzwemmers niet ver te reizen. De wedstrijd werd gehouden in AquaAltena te Andel en ZVDO ’74, PCG en ZPB H&L waren net als tijdens de eerste wedstrijd de tegenstanders. De 30 persoonlijke records werden niet alleen door de jeugdige zwemmers behaald. Ook enkele senioren wisten hun persoonlijke records aan te scherpen.

Jade Groeneveld, Margonda Versluis en Mandy Swart waren de senioren die een persoonlijk record wisten te zwemmen. Jade verbeterde zich met ruim anderhalve seconde op de 200 wisselslag en Mandy deed dit met bijna twee en een halve seconden. Margonda overtrof deze beide dames met een verbetering van bijna vier seconden. Op de 100 schoolslag wist Mandy zich opnieuw te verbeteren en op dit nummer haalde ze ruim zes tienden van haar persoonlijk record af. De afsluitende estafette, de 4×100 wisselslag, voor de dames bestaande uit Jade, Sanne van de Pol, Redine van Breugel en Mandy ging ook sneller dan de inschrijftijd. De heren wisten geen persoonlijke records te zwemmen, maar zij wisten wel in de buurt van hun inschrijftijden te finishen.

Mirthe Bults en Hannah Vink moesten lang wachten voordat ze konden zwemmen, maar beide zwommen drie persoonlijke records terwijl ze op twee nummers aan de start kwamen. Op de 100 schoolslag wisten beide zowel met hun tussen- als eindtijd een persoonlijk record te zwemmen. Op de 50 rugslag viel vooral de verbetering van Mirthe op. Zij was ruim 15 seconden sneller dan ooit.

Tijn den Braber en Rik Vink zwommen deze middag 50 vlinderslag en 100 vrije slag. Rik wist op beide nummers met meerdere seconden zijn tijden aan te scherpen, terwijl Tijn op de vlinderslag bijna een seconde van zijn tijd afhaalde. Jansje de Ridder, Romée van Rossem en Roos Suppers zwommen dezelfde nummers en alle drie waren op de vlinderslag sprint sneller dan ooit.

De jongste zwemmers Silke Jetten, Amy de Kooter, Shanya Muilenburg en Maud Vonk zwommen 50 schoolslag en 100 wisselslag. Op de schoolslag waren alle vier de zwemsters sneller dan hun oude toptijd en op de wisselslag ging dit op voor de laatste drie zwemsters. Silke zwom de wisselslag voor het eerst en deed dit op één keerpunt na heel goed.

Lars de Kooter, Tess Vonk en Anieke aan de Wiel mochten de 100 rugslag en 50 vrije slag zwemmen. Lars en Tess verbeterden zich op de rugslag met vele seconden en waren ook halverwege sneller dan ooit. Anieke haar tijd kwam niet in de uitslag vanwege een diskwalificatie. Op de vrije slag sprint waren Anieke en Lars sneller dan hun beste tijd. Lars kwam door zijn verbetering weer een stapje dichter bij de grens van 30 seconden. Aan het einde van de wedstrijd zwom hij als startzwemmer van de 4×50 vrije slag heren estafette nog drie honderdsten sneller dan eerder op de middag, maar nog steeds 0,14 seconden boven de grens van een halve minuut.

Nu is het afwachten of de behaalde score goed genoeg is om bij de bovenste drie ploegen te blijven die aan het einde van het seizoen recht op promotie geven naar de A-klasse waar ZVDO ’74 ook in uitkomt. Deze middag waren de zwemmers van PCG en ZPB H&L, net als bij de eerste wedstrijd, langzamer dan de Biesboschzwemmers.

Uitslag

%d bloggers liken dit: