Opgericht op 20 mei 1968
 

Brabants record Marjo Goelema op vlinderslag

Vlaardingen, 21 november 2021 – Als voorbereiding op de Nederlandse Masters Kampioenschappen die in februari 2022 gehouden gaan worden hebben negen masters in Vlaardingen deelgenomen aan een masterswedstrijd. Marjo Goelema was met twee clubrecords en een Brabants Masters Record de blikvanger.

Marjo kwam deze middag aan de start van de 200 en 50 meter vlinderslag. Ze wilde eens gek doen en het gek doen resulteerde in een hele goede tijd op de 200 vlinderslag. Marjo keerde na 100 meter binnen de anderhalve minuut en dit was al goed voor een clubrecord. Ze wist het tempo goed vol te houden en uiteindelijk stond de klok stil na drie minuten en 6,16 seconden en dat was een ruime verbetering van het clubrecord en zelfs van het Brabants Masters Record. Later op de vlinderslag sprint was ze maar iets langzamer dan haar inschrijftijd.

Ook Wouter van der Stelt zal tevreden op deze middag terugkijken. Hij startte op de 50 vlinder-, rug en vrije slag en op alle drie de onderdelen bleef hij in de buurt van zijn inschrijftijden. Zijn tijd op de vrije slag was uiteindelijk zijn beste prestatie. Naast Wouter zwom Mandy Swart de 50 vrije slag en zij wist de onderlinge strijd te winnen. Later op de 200 ‘vrij’ was de energie op, na twee dagen zwemmen en kon ze niet in de buurt van haar tijd komen.

Ook Paul Wijnja zwom 50 en 200 vrije slag en vooral zijn tijd op de kortste afstand zal hem tevreden gestemd hebben. Hij wist opnieuw binnen de 30 seconden te finishen. Zijn indeling op de 200 meter was goed, maar Paul had op een iets snellere tijd gehoopt.

Annette Wijnja was wel tevreden over haar langste afstand, de 200 meter schoolslag. Ze wist een vlakke race te zwemmen en was ruim sneller dan anderhalf jaar geleden tijdens de laatste editie van de Nederlandse Masters Kampioenschappen in Rotterdam. Voor de 50 meter komt Annette op dit moment nog snelheid te kort al wist ze wel binnen de 40 seconden te finishen.

Nico Swart heeft al twee weken last van een blessure en na vorig weekend hoopte hij dat het voorbij was, maar helaas speelde de klachten aan het begin van de week weer op. Aan het einde van de week kon Nico weer trainen en gelukkig had hij tijdens de wedstrijd weinig klachten. Nico was heel tevreden met zijn tijd op de 200 rugslag en kon leven met een mindere 50 vlinderslag. Het is nu te hopen dat de klachten wegblijven zodat Nico in februari voor de goede tijden kan gaan.

Pieter Pijnenburg startte op de 200 schoolslag en 800 vrije slag. De schoolslag ging voor het gevoel goed, maar helaas viel de tijd enigszins tegen. Het is te hopen dat de aanpassingen in de techniek de komende tijd wel voor de snellere tijden gaat zorgen. De 800 meter heeft Pieter in een ontspannen tempo gezwommen en daardoor was er geen snelle tijd.

De volgende masterswedstrijd is medio december in Eindhoven en dan zullen er weer diverse masters aan de start verschijnen en voor de meeste is het doel in februari de Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan in Rotterdam.

Uitslag

%d bloggers liken dit: