Derde tijd ooit voor Scheeve

Veenendaal/Eindhoven, 27 en 30 oktober 2021 – De afgelopen dagen is er door twee zwemmers deelgenomen aan de 1500 meter. In Veenendaal kwam Nadine Scheeve aan de start en enkele dagen eerder mocht Lars de Kooter in Eindhoven de 60 banen afleggen. Met een persoonlijk en een clubrecord is er goed gepresteerd.

In Veenendaal waagde Nadine zich aan de 1500 meter in voorbereiding op de masters kampioenschappen die in februari 2022 gehouden gaan worden. In een vlakke race wist ze naar haar derde tijd ooit te zwemmen. Ze was maar iets meer dan drie seconden langzamer dan 10 jaar geleden. Na 200 meter lag Nadine ongeveer een seconde achter haar tijd uit 2011 en dit was opgelopen naar ongeveer vier seconden na 400 meter. In tegenstelling tot 10 jaar terug kon Nadine het tempo vasthouden en was ze na 800 meter nog maar een kleine twee seconden langzamer. Helaas kon ze in de laatste 700 meter het verschil niet ombuigen en was ze uiteindelijk een kleine drie seconden langzamer.

Clubrecord voor de Kooter
Om de kans op plaatsing voor de Nederlandse Kampioenschappen heeft Lars in Eindhoven aan de 1500 meter deelgenomen die tijdens een training door PSV werd georganiseerd. In een gelijkmatige race wist Lars ruim 65 seconden van zijn tijd van een jaar geleden af te halen. Lars begon ten opzichte van een jaar geleden iets voorzichtiger. Na 400 meter was het verschil ‘slechts’ negen seconden, maar na 800 meter was het al opgelopen naar ongeveer 29 seconden. Vervolgens liep het verschil hard op, want na 1000 meter was het al bijna 45 seconden. Alleen de laatste 250 meter liep het verschil niet echt meer op. Een jaar geleden zette Lars daar een versnelling in, maar zijn eindtijd van 19 minuten en 11,68 seconden is goed voor een persoonlijk en clubrecord. De komende tijd wordt het afwachten of dit genoeg is om bij de beste 16 te eindigen bij de junioren 1 en 2 zodat Lars op 4 december in Den Haag kan proberen opnieuw zijn tijd aan te scherpen.

Met acht wedstrijden in de afgelopen maand is er door de Biesboschzwemmers goed gepresteerd en lijkt het erop dat de zwemmers de goede lijn te pakken hebben om er een mooi seizoen van te gaan maken.