Opgericht op 20 mei 1968
 
Terugblik Kamp 2021

Terugblik Kamp 2021

Na een jaar afwezigheid vanwege het coronavirus was het op vrijdagavond 24 september 2021 dan eindelijk weer zover: we gingen weer op kamp!

Rond de klok van half 7 verzamelde iedereen die avond op de carpoolplaats in Nieuwendijk. Alle tassen werden in de bus geladen en na afscheid te hebben genomen van de ouders gingen we op weg naar ons kamphuis in Geldrop. Daar aangekomen werden we ontvangen door Antoinette en Marjo, die voor ons allemaal wat te drinken en een lekker stuk cake hadden klaargezet. Daarna konden de slaapplaatsen in orde worden gemaakt.

Toen iedereen een slaapplaats had gevonden en de kampregels waren uitgelegd, kon het eerste spel beginnen. Het spel ‘Kamp Escape’ stond op de planning. De groep werd in vier teams verdeeld. De teams moesten allemaal op zoek gaan naar acht puzzels die op het kampterrein waren verstopt. Als ze alle puzzels hadden opgelost konden ze een bepaalde opdracht ontrafelen. Uiteindelijk moest de volgende opdracht worden gevonden: “In de keuken staat een geldkistje. Maak die open. De sleutel ligt in de piano.” Het groepje van Romée, Mirthe, Anieke, Anne en Rianne wist er uiteindelijk met de winst vandoor te gaan.

Nadat iedereen weer in het kamphuis terug was, hadden Antoinette en Ineke een lekker broodje hamburger voor ons klaargemaakt. Dat ging er wel in! Daarna stond de dropping op de planning. De groep werd in tweeën verdeeld: de allerkleinsten onder leiding van Marjo en Carin en de groep met de jeugd, die een langere route zouden afleggen. Zou iedereen het kamphuis weer kunnen terugvinden? Jawel hoor: de groep met de kleinsten was rond half 1 weer terug. Om kwart over 2 kwam ook de andere groep binnen. Na nog even wat gedronken te hebben, zocht iedereen zijn of haar slaapplaats op. Of iedereen gelijk ging slapen? Nou… het bleef nog wel even onrustig… Uiteindelijk werd het rond 4 uur stil in het huis.

Na een korte nacht werd iedereen op zaterdagochtend om 8 uur gewekt. Om half 9 stond het ontbijt klaar. Daarna werden de BBZ-clubshirts aangetrokken en gingen we op weg naar Geldrop voor het spel ‘Crazy 66’. De groepjes moesten zoveel mogelijk punten verdienen door verschillende foto- en video-opdrachten uit te voeren. Dat leverde leuke beelden op! Uiteindelijk wisten Romée, Mirthe, Hannah, Anne, Rianne en Jansje de meeste punten te verzamelen.

De rest van de dag bleven we bij het kamphuis. ’s Middags speelden we diverse spelletjes op het veld en ’s avonds speelden we het spannende spel ‘Weerwolven van Wakkerdam’. Tussendoor gingen we lekker gourmetten. Wat zag het er weer lekker uit! We sloten de dag af met een kampvuur.

Op zondag was het opnieuw vroeg dag. Na het ontbijt gingen we naar het bos. Daar speelden we het spel ‘Levend Stratego’. Dat ging er behoorlijk fanatiek aan toe! Het doel was om de vlag van de tegenpartij te veroveren. Er werd veel gerend, getikt en gestreden. Uiteindelijk werd de vlag als eerste gevonden door Jansje, Hannah, Mirthe en Anne.

Terug bij het kamphuis hebben we nog wat gegeten en toen was het alweer tijd om te vertrekken. Rond half 3 kwamen we zondagmiddag weer aan op de carpoolplaats in Nieuwendijk.

We kijken terug op een zeer gezellig een geslaagd kamp. We willen jullie allemaal bedanken voor het leuke weekend. Hopelijk tot volgend jaar!

Wist je dat…

… we met een gezellige groep zwemmers op pad zijn geweest?
… er kinderen vanaf groep 4 tot en met de examenklas mee zijn geweest?
… Rens Renske werd?
… iedereen mee is geweest met de dropping?
… Antoinette héél veel pannenkoeken voor ons heeft gebakken? … ze erg lekker waren?
… we heel blij waren dat Jansje alsnog kon aansluiten op vrijdagavond?
… we twee Julia’s (Julia Verhoeven en Julia Zeldenrust) mee hadden op kamp?
… het Rens en Rik niet gelukt is om de hele nacht wakker te blijven?
… Arno ’s nachts de wc niet kon vinden?
… Rianne op drie niveaus heeft geslapen?
… Marjo vond dat de tuinbank wel erg lekker sliep?
… Cupido actief is geweest en Tijn & Julia V en Nico & Lisanne heeft weten te koppelen?
… Nico jaloers is op de mooie krullen van Marley en Femke?
… Arno, Arjan en Florian heel fanatiek waren met de dropping? … zelfs de bandensporen van de auto’s uitvoerig werden bekeken?
… Amy, Anieke en Julia Z het zo leuk vonden dat ze eigenlijk nog een nachtje wilden blijven?
… Julia Z en Anne dubbel geluk hadden? … ze deze week ook al met school op kamp waren geweest?
… we het erg leuk vonden dat ze ook met ons mee gingen?
… Shanya op zaterdagochtend al heel vroeg haar bed uit moest om op tijd bij ons aan het ontbijt te zitten?
… onze trouwe kampgangers Roos en Nicole ook weer mee zijn geweest? … ze al zo lang mee gaan dat ze zelfs een vaste plek in de auto hebben?
… Rianne, Femke en Marley er het hele weekend bij waren en volgend jaar weer willen?
… je het beste Romée als groepsleider kan hebben, omdat zij de meeste spelletjes heeft gewonnen?
… Mandy bijna 24 uur wakker is geweest omdat ze vrijdagochtend al om half 5 op moest staan en het zaterdagnacht pas rond 4 uur stil werd op de slaapzaal?
… Mirthe, Hannah en Jansje heel fanatiek waren bij Levend Stratego? … Jansje de jongens goed aan het opjagen was?
… Tijn in het bos wel heel erg opviel met zijn rode trui?
… Ineke en Antoinette weer goed voor ons hebben gezorgd?
… we kunnen terugkijken op een heel geslaagd kampweekend?!

%d bloggers liken dit: