Opgericht op 20 mei 1968
 

‘Pittge golven, maar cool om te doen’

Zoutelande, 25 augustus 2021 – De laatste zeezwemtocht van Zwemmen langs Walcheren begon in Dishoek en eindigde in Zoutelande. Eigenlijk zou deze tocht op 4 augustus gehouden worden, maar waren de weersomstandigheden spelbreker. Vijf leden van de Biesboschzwemmers gingen van start en allen waren binnen het uur weer op het strand.

Sabrina Boekhout was de enige die dit jaar alle vier de tochten gezwommen heeft en zij was deze avond de eerste die weer op de kant stond. Sabrina had voor de 4,5km 46 minuten en 46 seconden nodig. Een seconde later kwam Marjo Goelema het water die voor het eerst in haar leven meedeed aan een zeezwemtocht. De dames kwamen respectievelijk als 16e en 17e dame door de finish.

Het volgende koppel dat binnenkwam was Erik Huisman en Bastiaan Baggerman. Beide hebben vorig jaar aan diverse tochten meegedaan en dit jaar deed Erik aan twee tochten mee en Bastiaan aan één. Bastiaan was na 48 minuten en 13 seconden het water uit en Erik volgde hem op 6 seconden. All-in waren zij de nummers 97 en 98 en bij de heren 66e en 67e.

JP van Rossem deed dit seizoen ook alleen aan de laatste mee en hij wist ruim binnen het uur te finishen. JP had voor de 4500 meter een tijd van 50 minuten en 13 seconden nodig.

Met deze vierde tocht komt er een einde aan de zeezwemtochten voor deze zwemmers. Over ruim twee weken kunnen ze nog deelnemen aan een open water wedstrijd in Sleeuwijk. Ter hoogte van de kruising Kooikamp/Vijcie organiseren de Biesboschzwemmers de Biesbosch Open Water Race (BOWR) en ook dit jaar zullen de Open Nederlandse Kampioenschappen Open Water Zwemmen gehouden gaan worden op deze locatie. De zaterdag middag zal in het teken staan van de prestatietochten voor Stichting ALShetjeraakt. Er kan dan gekozen worden uit de afstanden 1000, 2000 en 5000 meter.

%d bloggers liken dit: