Opgericht op 20 mei 1968
 
Winderige zeezwemtocht van Zoutelande naar Vlissingen

Winderige zeezwemtocht van Zoutelande naar Vlissingen

Vlissingen, 18 augustus 2021 – De derde zwemtocht georganiseerd door Zwemmen langs Walcheren begon in Zoutelande en voerde de deelnemers naar Vlissingen. Ruim 200 zwemmers gingen de zee in en de snelste was binnen de 70 minuten bij de finish en de laatste kwamen net na twee uur binnen.

De omstandigheden waren zwaar met een wilde, woeste zee. Er stond een westenwind kracht 3 à 4, maar de watertemperatuur was 19 graden. Sander was de eerste van de Biesboschzwemmers die over de streep kwam. Sander had voor de tocht van bijna acht kilometer één uur 19 minuten en 26 seconden en was daarmee als 16e all-in aan de finish en de 11e heer. Sabrina kwam binnen vijf minuten na Sander op het strand en was de 18e dame en 66e all-in. Sabrina’s tijd was één uur 24 minuten en 8 seconden. Wouter kwam de laatste van de drie die het water in waren gegaan. Wouter had een tijd van één uur 26 minuten en 30 seconden en was 84e all-in en 58e heer.

Volgende week is de laatste van de vier zwemtochten. Dit was de eerste zwemtocht die gepland stond, maar wegens slechte weersomstandigheden was deze uitgesteld. De tocht stond gepland voor 28 juli en de zwemmers zouden van Dishoek naar Zoutelande zwemmen. Nu is de herkansing gepland voor woensdag 25 augustus.