Opgericht op 20 mei 1968
 

ONK Open Water Zwemmen tijdens BOWR

Werkendam, 22 juli 2021 – Vandaag is bekend gemaakt door de Koninklijke Nederlandse ZwemBond (KNZB) dat tijdens de Biesbosch Open Water Race (BOWR) ook de Open Nederlandse Kampioenschappen gehouden gaan worden. Het zal voor het eerst zijn dat de Biesboschzwemmers een Nederlands Kampioenschap kunnen organiseren.

Tijdens het ONK zullen afstanden gezwommen worden tussen 1500 en 5000 meter en de school- en vrije slag staan op het programma. Het ONK programma is op vrijdag avond en zaterdag ochtend. Na het ONK programma staan nog diverse nummers van de Biesbosch Open Water Race op het programma.

De middag zal in het teken staan van de zwemtochten voor de Stichting ALShetjeraakt. Het startgeld van de 1000, 2000 en 5000 meter zal volledig ten goede komen aan deze stichting. Voor de jongere zwemmers staat er 250 en 500 meter op het programma.

Alles is onder voorbehoud dat de gemeente Altena de vergunning verleent en dit kan alleen als de situatie rondom het coronavirus dit toelaat.

Voor dit evenement zijn vrijwilligers nodig. Mocht je willen helpen in de dagen voor de wedstrijden of tijdens de wedstrijd geef dit dan door aan Dennis Klop.

%d bloggers liken dit: