Opgericht op 20 mei 1968

Harry en Robin voltooien triatlon olympische afstand

Rotterdam, 11 juli 2021 – Harry Cornet en Robin Iking hebben met succes deelgenomen aan een triatlon in Rotterdam. De heren zwommen 1500 meter, gingen 42,8km fietsen en liepen nog 10km hard. Beide heren wisten ruim binnen de twee en half uur de afstand af te leggen.

Net na de klok van 11 uur was de start en mochten de heren samen met nog ongeveer 200 deelnemers beginnen. De 1500m zwemmen legde Harry als snelste van de twee af. Hij was na 23 minuten en 18 seconden uit het water. Robin deed er twee seconden langer over. Ook in het wisselen van Harry Robin de baas, hij deed er bijna twintig seconden korter over voordat hij aan de 8 rondes van ruim 5km fietsen kon beginnen.

Vanaf het begin had Harry er een straf tempo op staan met ruim 38km/uur, de één na laatste ronde wist Harry zelfs een gemiddelde van 41km/uur te halen. Na 1 uur en 5 minuten en 15 seconden kon Harry zijn hardloop schoenen onder binden. Robin was op de fiets iets minder snel, maar zijn gemiddelde van tussen 36.8 en 38.2 km/uur was ook goed. Robin deed over het fietsen 1 uur 7 minuten en 23 seconden. Het wisselen naar de schoenen ging bij Robin in bijna 2 minuten, terwijl Harry bijna 10 seconden sneller was.

Bij het hardlopen ontliepen de beide heren elkaar niet veel. Harry was een seconde sneller, met een tijd van 41 minuten en 24 seconden. Robin wist in de laatste ronde van 2,5km het verschil met Harry wel te verkleinen. Harry was na 2 uur 14 minuten en 20 seconden klaar met de triatlon, terwijl Robin 2 uur 16 minuten en 57 seconden nodig had.

Harry was in zijn categorie, de 50-59 jarigen, de beste terwijl Robin bij de 23-29 jarigen beslag wist te leggen op een 5e plaats. Overall vinden we Harry terug op een tiende plaats en Robin is 17e geworden.

Over een twee weken wil Harry deelnemen in Oss en Robin zal in september weer aan enkele triatlons gaan deelnemen.