Opgericht op 20 mei 1968
 
In Memoriam Jolanda Groeneveld-Wouters

In Memoriam Jolanda Groeneveld-Wouters

* 21-09-1965 – † 26-06-2021

Zaterdagavond laat kwam het trieste bericht binnen dat Jolanda Groeneveld op diezelfde avond in het ziekenhuis is overleden. In 2017 werd bij Jolanda de slopende ziekte ALS vastgesteld. Het zwemmen en samenzijn met haar zwemvrienden heeft haar lang overeind gehouden, maar helaas het was een niet te winnen strijd.

In 2006 werd dochter Jade lid van de Biesboschzwemmers en als zij een wedstrijd had was Jolanda erbij. Betrokken als ze was zorgde ze al snel voor de koffie en de versnaperingen voor de officials. Later werd ze gevraagd om de officials en de organisatie van thuiswedstrijden te regelen. Dit deed ze altijd met veel toewijding waardoor er altijd voldoende vrijwilligers waren om de wedstrijden in goede banen te leiden.

Vanaf 2015 ging ze zelf trainen, want ze vond het zwemmen zo leuk. De grootste lol had ze altijd op de woensdagavonden in Oosterhout en de zaterdagochtenden in Gorinchem met haar vaste zwemvrienden. Toen bekend werd dat Jolanda ALS had was er ook geen training of wedstrijd dat ze niet even geknuffeld werd door één van onze leden. Tot ver in haar ziekteproces is ze blijven zwemmen want opgeven was er niet bij. Zodra bekend werd dat ze ziek was, bleef Jolanda niet alleen actief binnen de Biesboschzwemmers, ook zette zij zich in om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. Dit leidde ertoe dat zij in 2019 zelfs deelnam aan de Amsterdam City Swim met een andere groep open water zwemvrienden uit de regio Gorinchem.

Met het overlijden van Jolanda hebben de Biesboschzwemmers een trouw en zeer geliefd lid verloren. Onze gedachten gaan vooral uit naar Arie, Amber en Jade. Wij wensen hen en hun naasten veel sterkte toe om dit verlies te dragen.

Bestuur en leden De Biesboschzwemmers

%d bloggers liken dit: