Opgericht op 20 mei 1968
 

‘Ik wil altijd winnen’

Het Nederlands record schoolslag 45+ staat op zijn naam en bij menig triatlon stond hij op het podium. Harry Cornet. Directeur van de Cornet Groep en een sporter in hart en nieren.

“Ik wil altijd winnen”, zegt Harry met een glimlach. De schipperszoon zwom op jonge leeftijd bij de Nederlandse subtop. Toen hij 25 jaar geleden startte met de Cornet Groep en vader werd, stapte hij over op de wielersport. “Ik was het zat om het hele weekend in een zwembad te hangen om twee keer één minuut te knallen”, kijkt hij terug.

Ultieme uitlaatklep
In de triatlon vindt Harry zijn ultieme sportieve uitlaatklep. Zwemmen, wielrennen en hardlopen in één wedstrijd; hij houdt ervan. “Gevoelsmatig is hardlopen mijn minste discipline, maar de rest gaat me prima af. Ik train zes dagen in de week om fit te blijven. Ik word dit jaar vijftig. Als ik in een wedstrijd met een gemixt veld vijfde word en alleen maar twintigers voor me heb, dan vind ik dat ik het goed heb gedaan. Fysiek gezond blijven vind ik het belangrijkste en om een triatlon te kunnen doen is dat ook zeker een must. Het is geen opgave om te sporten naast werkdagen van acht tot tien uur. Ik doe het graag en al trainend maakt ik mijn bolletje leeg. Het is de ultieme uitlaatklep.”

Harry Cornet fotocredit Marijke Verhoef
Harry Cornet fotocredit Marijke Verhoef

Biesbosch
Door de coronamaatregelen heeft hij het afgelopen jaar veel minder minder kunnen zwemmen, maar fietsen en hardlopen is al die tijd gewoon doorgegaan. Vaak stapt hij na het werk op de fiets. In de Biesbosch vindt hij mooi asfalt voor een tijdrit. Ook een rondje Altena of een ronde in de Oostwaard zijn favoriet.

“Ik train door corona geen meter minder, al mis ik wel de competitie. In de triatlon is het sociale deel heel groot. Iedereen steekt er veel tijd in, het is altijd gezellig rond de wedstrijden. Ik hoop dat er dit jaar weer wedstrijden zijn en dat ik een goede halve triatlon kan doen.”

Bron: Bedrijvig Altena nr. 29

%d bloggers liken dit: