Opgericht op 20 mei 1968
 

In Memoriam Bob du Burck

* 22 november 1943 – † 18 december 2020

Vandaag bereikte ons het trieste bericht dat medeoprichter en erelid van de Biesboschzwemmers, Bob du Burck, op 77-jarige leeftijd is overleden. Bob was al geruime tijd ziek.

Bob was in 1968 de eerste badmeester van Zwembad Werkina en richtte samen met het toenmalige bestuur onze zwemvereniging op. Samen met dhr. Bijlenga lag hij de basis voor onze mooie vereniging. In 1976 stopte hij als trainer en werd hij door het bestuur benoemd tot erelid. Dit voor zijn rol als oprichter van de vereniging en zijn inzet als trainer sinds de oprichting.

Ondanks dat Bob afstand had genomen van de vereniging was hij toch altijd aanwezig bij officiële gelegenheden zoals het 40- en 50-jarig bestaan van de vereniging. In zijn politieke rol bij de gemeentelijke afdeling van de PvdA sprak hij regelmatig met de bestuurders van de Biesboschzwemmers om de belangen van de vereniging in de lokale politiek te behartigen. Ook toonde hij nog regelmatig zijn betrokkenheid bij de prestaties van onze leden. De Biesboschzwemmers hadden voor altijd een warme plaats in zijn hart.

Met het overlijden van Bob is er weer een iconisch persoon van onze vereniging heengegaan.

Wij wensen zijn vrouw Riet, kinderen, kleinkinderen en verdere familie en vrienden veel sterkte toe met dit verlies.

%d bloggers liken dit: