ONMK2020kb: Voorbeschouwing sessie 7 ONMK2020kb

De laatste sessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2020 korte baan telt twee debutanten, namelijk Sanne van de Pol en Mandy Swart. Samen met Nadine Scheeve, Annette Wijnja, Marjo Goelema, Nico Swart, Paul Wijnja en Pieter Pijnenburg zullen zij nog één middag in het Rotterdamse zwembad verblijven.

Zondag 26 januari 2020
Sessie 7
Inzwemmen 12.00 uur
Wedstrijd 13.00 uur
Evenementenpagina
Livetiming

Programma 35 200m rugslag dames, startlijst, aanvang 13.00 uur
Nadine en Annette zullen aan het langste nummer van de laatste sessie deelnemen. Nadine staat als achtste bij de 20-plussers met een tijd van medio oktober 2019. Annette is bij de 50-plussers als derde geklasseerd van de negen dames. Voor haar staat een deelneemster uit België die haar inschrijftijd tijdens de masterswedstrijd zwom die de Biesboschzwemmers in februari 2019 organiseerden in Papendrecht.

Programma 36 200m rugslag heren, startlijst, aanvang ± 13.30 uur
Vijf heren bij de 50-plussers strijden om de drie medailles en Nico staat als vierde ingeschreven. Voor hem staat een Belg en dus maakt Nico kans op een bronzen medaille. Het zou mooi zijn als hij in de buurt van de tijd van vorig jaar kan finishen.

Programma 37 50m vrije slag dames, startlijst, aanvang ± 14.00 uur
Vier dames starten op de vrije slag sprint en drie daarvan komen bij de 20-plussers aan de start. Sanne is de best geklasseerde voor Mandy en Nadine. Voor het podium moet er heel hard gezwommen worden en Mandy en Nadine zullen zeker voor een persoonlijk record willen gaan. Sanne is afgelopen weken ziek geweest en dus is het afwachten hoe het met haar gesteld is. Marjo is de vierde dame en staat ingeschreven met een tijd binnen de halve minuut. Dit zal zeker opnieuw haar doel zijn, maar het is afwachten of dit lukt.

Programma 38 50m vrije slag heren, startlijst, aanvang ± 14.25 uur
Paul zal bij de heren de vrije slag sprint aangaan en het doel is om binnen de 29 seconden te finishen net als tijdens de vrije slag estafette lukte op de zaterdag middag. Paul is de vijfde Nederlander op de deelnemerslijst, maar de top drie zwemt minimaal een seconde sneller dan onze zwemmende voorzitter.

Programma 40 100m vlinderslag heren, startlijst, aanvang ± 15.25 uur
Begin november zwom Pieter zijn inschrijftijd en hiermee staat hij net in de top 10. Het podium is heel ver weg, want hiervoor moet ruim binnen de minuut gezwommen worden.

Programma 41 50m schoolslag dames, startlijst, aanvang ± 15.42 uur
Sanne, Mandy en Marjo zullen de eer van de BBZ-masters op de schoolslag sprint proberen hoog te houden. Tijdens de clubkampioenschappen zwommen de dames mooie tijden en zij zullen hiervoor opnieuw gaan. Het podium is ver weg voor Mandy en Sanne, maar Marjo staat als snelste in haar categorie ingeschreven. Het verschil is bijna een seconde met nummer twee en als Marjo vertrouwt op haar slag dan moet ze dit kunnen winnen.

Programma 42 50m schoolslag heren, startlijst, aanvang ± 16.01 uur
Pieter zal als niet sprinter op de 50 schoolslag de strijd met de concurrentie aan moeten gaan. Zijn tijd van net binnen de 33 seconden is goed voor een plaats in de middenmoot. De snelsten zwemmen tijden die ruim binnen de 30 seconden liggen.

Programma 43 4x50m wisselslag, startlijst, aanvang ± 16.25 uur
Er was een dames en een heren team ingeschreven, maar helaas moest het herenteam afgemeld worden vanwege de afmelding van één van de heren. De dames Annette, Marjo, Mandy en Sanne staan bij de 120-plussers als derde ingeschreven en er is zeker kans dat zij met één van de kleuren naar huis gaan. Het verschil ligt tussen de twee en drie seconden en aan het einde van het toernooi is het afwachten hoe fit iedereen nog is. De nummer vier staat acht seconden langzamer ingeschreven dan het kwartet van de Biesboschzwemmers.

Op basis van de inschrijvingen kunnen er dus een gouden en twee bronzen medailles bij komen, bij het totaal dat tot op heden behaald is. Er is dan geen rekening gehouden met de deelnames van zwemmers van buiten Nederland, want dan zijn de zwemmers mooier.