Opgericht op 20 mei 1968
 

ONMK2020kb: Voorbeschouwing ONMK2020 korte baan dag 3

De ochtend sessie van de derde dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen begint met de 800 meter vrije slag en eindigt met de 4x100m wisselslag estafette. Op de vrije slag zal Pieter Pijnenburg starten en samen met Nico Swart, Harry Cornet en Paul Wijnja zal hij ook starten op de 4x100m wisselslag estafette.

Zaterdag 25 januari 2020
Sessie 4
Inzwemmen 8.00 uur
Wedstrijd 9.00 uur
Evenementenpagina
Livetiming

Programma 16 800m vrije slag heren, startlijst, aanvang 9.00 uur
Op de 800m vrije slag zal Pieter starten in serie 5 van de 6 en hij zwemt in baan 8. Hij staat als vierde ingeschreven bij de 25-plussers en tijdens de 1500m had hij het clubrecord al verbeterd. Zijn inschrijftijd is ongeveer vier seconden sneller dan de tussentijd van twee dagen geleden.

Programma 18 4x100m wisselslag estaffette, startlijst, aanvang ± 10.43 uur
In de zevende van de tien series komt de heren estafetteploeg aan de start. Er is ingeschreven met als volgorde Nico, Harry, Pieter en dan Paul, maar door een lichte beenblessure bij Harry ruilen Pieter en Harry van positie. De heren staan in de oude volgorde als vijfde van de negen ploegen ingeschreven. Een mooie kans voor Nico om deze keer wel zijn persoonlijke record aan te scherpen.

Na deze korte ochtend sessie zullen vanmiddag ook nog Richard Tiemstra, Nadine Scheeve, Annette Wijnja, Wouter van der Stelt en Marjo Goelema persoonlijk aan de start verschijnen en wordt de dag afgesloten met de 4x50m vrije slag estafette met twee teams.

Zaterdag 25 januari 2020
Sessie 5
Wedstrijd ± 12.30 uur
Evenementenpagina
Livetiming

Programma 20 50m rugslag heren, startlijst, aanvang ± 12.30 uur
Nico mag deze keer de sessie starten en op de rugslag sprint staat Nico vijfde, maar als vierde Nederlander. De inschrijftijd van Nico is van halfweg december 2019, maar zijn persoonlijk record is nog een aantal tienden sneller.
Richard komt een oudere categorie aan de start en hij staat als elfde ingeschreven, maar de nummers 9 en 10 staan niet ver van hem vandaan. Als Richard zijn inschrijftijd verbeterd, noteert hij ook gelijk een persoonlijk en clubrecord

Programma 21 50m rugslag dames, startlijst, aanvang ± 12.45 uur
Bij de dames rugslag sprint starten Nadine en Annette en de laatste staat op een medailleplaats. Nadine zal haar perfecte score qua persoonlijke records voort willen zetten en daarvoor zal ze binnen de 40 seconden moeten blijven. Voor Annette is het afwachten hoe het met haar lies gaat. Ze staat derde maar de concurrentie zit niet ver achter haar.

Programma 22 200m vlinderslag heren, startlijst, aanvang ± 13.00 uur
De 200m vlinderslag wordt door leden van de Biesboschzwemmers niet snel gezwommen, maar Pieter vindt het een mooi nummer. Hij staat bij de 25-plussers als vierde ingeschreven en moet hopen op een fout van de snelste drie zwemmers, alleen dan zit het podium er in.

Programma 25 100m wisselslag dames, startlijst, aanvang ± 14.05 uur
Voor de tweede en laatste keer deze middag zal Nadine persoonlijk aan de start verschijnen. Begin oktober vorig jaar zwom ze haar inschrijftijd en dit kan zeker sneller. Er staan 47! 20-plussers ingeschreven.

Programma 26 200m vrije slag heren, startlijst, aanvang ± 14.40 uur
Op de 200m vrije slag komen Wouter en Paul op het blok. Wouter staat als 9e ingeschreven en zijn tijd is een jaar oud. Na zijn goede 400 meter zal hij zeker voor een snelle tijd willen gaan. Paul is ook gesteund door zijn goede 100 meter van gisteren en hij zal zijn tijd van een jaar geleden ook willen verbeteren.

Programma 28 100m schoolslag heren, startlijst, aanvang ± 16.06 uur
Pieter, Nico, Richard en Harry stonden ingeschreven, maar vanwege de beenklachten bij Harry is er besloten dat hij de schoolslag niet zwemt. Pieter zijn tijd is van oktober vorig jaar en de afgelopen tijd is er aan zijn techniek gesleuteld om sneller te worden. In de estafette heeft Pieter de schoolslag eerder vandaag al gezwommen en hopelijk ging dat goed. Voor het podium zal hij bijna vier seconden sneller moeten zwemmen.
Nico staat iets hoger op de inschrijflijst bij de 50-plussers, namelijk zesde maar de vijfde Nederlander. Hij zal graag weer eens binnen de 80 seconden willen finishen dat is al weer even geleden. Richard komt bij de 55-plussers op het blok en hij staat 10e en kan zeker omhoog kijken om hoger te eindigen met misschien wel een clubrecord.

Programma 29 100m schoolslag dames, startlijst, aanvang ± 16.40 uur
Marjo en Annette zijn ingeschreven en bij de dames 50-plus behoren ze tot de top. Marjo staat als tweede ingeschreven en Annette was de nummer drie op de lijst. Echter door de liesklachten die ze tijdens de 200 meter schoolslag op vrijdag kreeg heeft ze besloten de 100 meter te laten schieten. Marjo kan als ze op haar techniek vertrouwd misschien wel voor de titel gaan, maar waarschijnlijk wordt het een zilveren medaille.

Programma 30 4x50m vrije slag estafette, startlijst, aanvang ± 17.10 uur
Er komen twee teams op het blok en het oudste team maakt kans op de titel. De herenploeg in de categorie 160-199 jaar staat als negende ingeschreven en bestaat uit Nico, Richard, Wouter en Pieter. Hun inschrijftijd ligt met twee seconden binnen de twee minuten.
Bij de 200-plussers gemengde teams staat de ploeg bestaande uit Marjo, Annette, Harry en Paul als snelste ingeschreven met een verschil van bijna acht seconden. Allen zijn niet helemaal fit, dus het is afwachten of ze sneller zijn dan de heren. Ze weten welke tijd ze moeten verbeteren want de herenploeg zwemt in serie acht en het gemengde team in serie 9.

Deze middag kan de oogst dus uitgebreid worden met drie medailles, één van iedere kleur, maar dit is nog lang niet zeker.