BWK2019: Brons voor Pieter Pijnenburg

Eindhoven, 24 november 2019 – De laatste dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2019 is succesvol verlopen voor de vier zwemmers van de Biesboschzwemmers. Pieter Pijnenburg, Sanne van de Pol en Roos Suppers lieten mooie tijden op het scorebord noteren.

Pieter mocht vandaag de 400 wisselslag en 200 schoolslag zwemmen. Op de wisselslag stond hij als derde ingeschreven en dankzij een goed ingedeelde race wist hij deze klassering in eremetaal om te zetten. Pieter tikte net boven de vijf minuten aan, is daarmee de derde Biesboschzwemmer aller tijden op dit nummer, en eindigde hij als derde bij de senioren. Later op de schoolslag eindigde Pieter net naast het podium, hij werd vierde. Zijn eindtijd was ruim twee seconden sneller dan eerder dit seizoen en hiermee hoeft hij alleen nog Harry Cornet voor zich te dulden in de top 10 aller tijden op de 200 schoolslag bij de heren.

Na Pieter mocht Sanne het water induiken voor de 50 schoolslag. Een dag voor haar 21e verjaardag liet ze een goede race zien. Sanne startte fel en wist dit haar hele race vol te houden. Het verschil op de finish van haar serie was 0,01 seconden in het voordeel van Sanne en 0,05 seconden onder haar seizoenstijd.

De laatste die vandaag startte was Roos op de 200 vrije slag. Roos had dit seizoen al twee keer eerder dit nummer gezwommen en dit was geen succes geweest. In samenspraak werd besloten vrij snel te startten en dan te zien waar Roos zou eindigen. Roos voldeed aan de opdracht en na acht banen zwemmen was Roos slechts 0,08 seconden langzamer dan haar beste tijd. Roos kwam vermoeid het water uit, maar was heel tevreden met haar tijd.

De vier dagen zwemmen heeft voor de Biesboschzwemmers een bronzen medaille opgeleverd en daarnaast werd er 12 keer een seizoensrecord gezwommen en twee keer een persoonlijk record. In mei staat de zomereditie op de agenda en dan zullen ook zwemmers uit Zeeland en Limburg meedoen in de strijd om de medailles.