BWK2019: Persoonlijke records op vrije slag sprint

Eindhoven, 23 november 2019 – De derde dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2019 in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion stond voor de Biesboschzwemmers in het teken van de 200 rugslag, 100 schoolslag en 50 vrije slag. Op de laatste afstand werden twee persoonlijke records gezwommen.

Romée van Rossem mocht deze middag als eerste het water inspringen voor de 200 rugslag. Tijdens de laatste competitieronde, begin deze maand, verraste ze door de limiet te zwemmen en vandaag in Eindhoven zwom ze weer een goede 200 meter. De eerste 100 meter gingen iets langzamer dan drie weken geleden, maar het tweede deel was wel beter. Helaas tikte Romée net boven haar beste tijd aan.

Voor de eerste pauze stond de 50 meter vrije slag op het programma en hierop kwam Romée samen met Nicole Bogerd, Floor van Dijk en Roos Suppers aan de start bij de junioren 3 en 4 en Christel Kramer bij de senioren. Romée en Floor wisten beide hun persoonlijk record aan te scherpen. Romée deed dit met iets meer dan een halve seconde, terwijl Floor ruim anderhalve seconde van haar 25 meter tijd afhaalde. Christel verraste met een hele snelle 50 meter, want ze was maar 0,04 seconden langzamer dan haar persoonlijk record. Roos en Nicole bleven iets meer boven hun persoonlijk record steken.

Pieter Pijnenberg was de enige heer die aan de start kwam en hij deed dit op de 100 schoolslag, na de 200 rugslag van de dames. De reactie van Pieter na afloop liet niets aan duidelijkheid over. Hij was niet blij met zijn race en zijn eindtijd. Pieter bleef ruim een seconde boven zijn inschrijftijd.

Morgen is de laatste dag en dan komt Pieter op de 400 wisselslag en 200 schoolslag en daarnaast is er deelname van Sanne van de Pol op de 50 schoolslag en zal Roos starten op de 200 vrije slag.