BWK2019: Goede races Biesboschzwemmers

Eindhoven, 17 november 2019 – De tweede dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2019 in Eindhoven bracht verschillende resultaten op de klok. Roos Suppers zwom de 100m vrije slag en Pieter Pijnenburg de 50m schoolslag.

Roos mocht van de twee zwemmers als eerste startten op het koninginnenummer, de 100 meter vrije slag. Roos was voor de start hoopvol, want de trainingen waren deze week lekker gegaan. Ze startte, zoals wel vaker, in een buitenbaan en vanaf het begin ging het niet naar wens. De indeling van haar race was goed, want het verschil tussen de eerste en tweede 50 meter was minder dan twee seconden. Echter het tempo was te traag waardoor ze niet haar inschrijftijd aan kon scherpen.

Voor een sprintnummer moet alles kloppen om tot een snelle tijd te komen. Pieter weet dit maar al te goed, maar toch was zijn conclussie na 50 meter zwemmen, dat hij had liggen ‘harken’. Pieter verbeterde wel zijn seizoensrecord met bijna twee tienden van een seconde en hij eindigde een aantal plaatsen hoger dan hij stond met zijn inschrijftijd.

Volgende week is het tweede weekend en dan zullen Roos en Pieter opnieuw aan de start verschijnen. Roos start nog op de 50 en 200m vrije slag en voor Pieter staat er 100 en 200 schoolslag en 400 wisselslag op het programma. Naast deze twee zwemmers zullen ook Nicole Bogerd, Floor van Dijk, Romée van Rossem, Christel Kramer en Sanne van de Pol aan de start komen. Nicole, Floor en Christel zwemmen de 50 vrije slag en voor Romée bestaat het programma uit 50 vrije slag en 200 rugslag. Sanne zal starten op de 50 schoolslag.