Opgericht op 20 mei 1968

Masters Biesboschzwemmers ‘trappen’ seizoen af

Etten-Leur, 22 september 2019 – In het nieuwe zwembad van Etten-Leur hebben zeventien masters van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de vierde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2019. Inzet van de wedstrijd was het behouden van de derde plaats in het verenigingsklassement en daarnaast de diverse persoonlijke klassementen. Met een oogst van zeven masters clubrecords en een Brabants Masters Record was het een geslaagde middag die afgesloten werd in een restaurant.

Pieter Pijnenburg is sinds de zomer lid van de Biesboschzwemmers en hij zwom voor het eerst namens de Biesboschzwemmers mee aan een masters wedstrijd. Op de 200 meter schoolslag wist Pieter het Brabants en clubrecord te verbeteren in de categorie 25-plus.Halverwege de 200 meter verbeteterde Pieter ook nog het clubrecord op de 100 meter schoolslag. Op de 200 wisselslag was Pieter ook sneller dan het clubrecord. Clubrecords waren er ook voor Marjo Goelema, Neel Gielen en Nico Swart. Marjo was 0,01 seconden sneller dan haar eigen masters record op de 50 ‘vrij’ en Neel wist op de dubbele afstand het record aan te scherpen. Voor Nico was er een clubrecord op de 200 wisselslag in de categorie 50-plus. Het laatste clubrecord werd behaald op de 4x25m vrije slag in de categorie gemengde estafette 200-plus. Annette Wijnja, Wouter van der Stelt, Marjo Goelema en Paul Wijnja wisten het record te verbeteren. Daarnaast wisten zij ook ruim onder het Zuidelijke Cirkel record te blijven.

Antoinette Kant wist op de 25m rugslag haar tijd met 0,05 seconden aan te scherpen en was hiermee de enige die een persoonlijk record wist te noteren. Echter werden er ook veel tijden gezwommen dicht bij de beste tijden.

De grote groep zwemmers wist in Etten-Leur beslag te leggen op de derde plaats in het dagklassement achter Old Dutch uit Breda en Njord uit Veldhoven, maar voor PSV uit Eindhoven. Na vier wedstrijden nemen de masters van de Biesboschzwemmers ook de derde plaats in nipt achter PSV en Njord, maar ruim voor RZ uit Roermond.