Brons voor Pieter Pijnenburg

Vlissingen, 8 september 2019 – De één na laatste zondag van het open water seizoen 2019 heeft voor de Biesboschzwemmers wisselende resultaten opgeleverd. Aan de start kwamen Nadine Scheeve en Pieter Pijnenburg. Nadine stond ingeschreven voor de 5000m vrije slag en Pieter zwom de 2000m schoolslag.

Aan het begin van de dag mocht Nadine het kanaalwater inspringen. Het begin was goed, echter Nadine had het gevoel met zichzelf ingevecht te zijn en dit heeft haar doen besluiten om uit te stappen.

Aan het einde van de dag mocht Pieter aan zijn 2km beginnen en hij had besloten om met de snelste zwemmer mee te gaan. Na verloop van tijd kon hij het tempo niet volgen en heeft hij samen met nog een senioren zwemmer de wedstrijd vervolgt. In de laatste meters kon Pieter echter niet meer versnellen en moest hij genoegen nemen met de derde plaats.

Het komende weekend zijn de laatste wedstrijden. In Sleeuwijk uiteraard de Biesbosch Open Water Race en het seizoen wordt afgesloten in Maastricht. In Sleeuwijk zullen de prijzen voor de Brabantbeker uitgereikt gaan worden. De landelijke klassementen zullen in Maastricht verdeeld worden.

Uitslag