Trio heren ‘scoort’ trio zilver

Vught, 1 september 2019 – Tijdens de achtste editie van de Ijzeren Man Zwemrace in Vught hebben de negen leden van de Biesboschzwemmers goede resultaten behaald. Drie zwemmers wisten bij de beste drie te eindigen en mochten daarom naar het podium komen.

Ingmar Visser was de eerste die een medaille wist te behalen en hij deed dit ‘uiteraard’ op de 1000 meter schoolslag bij de masters. In de categorie 30 tot 39 jaar wist Ingmar in iets meer dan negentien minuten naar het zilver te zwemmen. Het verschil met de eerste plaats was ruim, maar dat was ook van tevoren te verwachten.

De tweede zilveren medaille werd door Pieter Pijnenburg behaald op de 2000 meter schoolslag. Pieter maakte er een spannende wedstrijd van en in de finish wist hij het zilver met ruim anderhalve seconde van veilig te stellen.

Lars de Kooter zwom de 500 meter vrije slag en net als Pieter maakte hij een spannende finish mee. Lars tikte als derde aan, maar de andere zwemmer had geen cap op en daardoor kreeg Lars de tweede plaats in de uitslag.

Sabrina Boekhout was met een vierde plaats dicht bij het podium, maar tijd van ruim vijftien en een halve minuut stemde haar tevreden, het ging een stuk beter dan in Oosterhout.

Nadine Scheeve, Bastiaan Baggerman, Anne en Rens Lisman eindigden alle vier bij de beste tien. Nadine werd zevende in een beste seizoenstijd op de 1000 meter vrije slag en de andere drie zwemmers kwamen als achtste aan de finish.

De laatste die aan de start verscheen was Julia Verhoeven en zij was heel tevreden met haar eindtijd. Julia bleef binnen de 20 minuten en kon aan het einde nog strijden met enkele zwemmers bij het finishdoek.

Over twee weken is de vierde en laatste wedstrijd die meetelt voor de Brabantbeker, de organisatie is dan in handen van de Biesboschzwemmers. Dan zal ook duidelijk hoe de stand van zaken is in het klassement.