Opnieuw prijs in Leiden

Leiden, 23 juni 2019 – De tweede open water wedstrijd van het seizoen 2019 werd gehouden in de sleutelstad van Nederland, Leiden. Pieter Pijnenburg en Nadine Scheeve zijn sinds deze maand lid van de Biesboschzwemmers en kwamen in Leiden op de 1000 meter aan de start. Pieter zwom schoolslag en Nadine vrije slag. In maart wist Tess Vonk tijdens de jaargangwedstrijden in de prijzen te zwemmen, maar zij kwam vandaag niet aan de start.

Pieter had deze keer meer tegenstand dan in Bodegraven op de 1000 meter schoolslag. De afgelopen jaren had Pieter onder andere te maken met Tim van den Berg en dat zal dit seizoen niet anders zijn. In Bodegraven was er een verschil van een kleine twee seconden op 2,5km schoolslag. In Leiden op de 1000 meter was het verschil iets groter, namelijk drie en een halve seconde. De nummer drie moest in Leiden tien seconden toegeven op Pieter.

Enkele nummers later mocht Nadine te water voor haar 1000 meter vrije slag. Vorig jaar heeft ze al enkele malen weer in het open water gezwommen en de bedoeling is om dit jaar meer wedstrijden te zwemmen. In de Leidse grachten had Nadine iets meer dan achttien minuten nodig voor haar deelname en dit was bijna twee minuten sneller dan vorig jaar.

Het komende weekend staat het eerste van twee Zeeland weekenden op het programma. Op zaterdag wordt er gezwommen in Hoek en een dag later gaan de open water zwemmers in Sluis te water. Pieter zwemt in Hoek 1000 en 2000 meter schoolslag en Nadine waagt zich aan de 500 en 1000 meter schoolslag. Een dag later zijn de afstanden 1000 en 3000 meter schoolslag voor Pieter en Nadine zwemt dan 1000 en 2000 meter vrije slag.

Uitslag

Geef een reactie