Mastersrecord voor Wouter van der Stelt tijdens ONMK

Amersfoort, 4 mei 2019 – Tijdens de vierde sessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2019 lange baan (ONMK2019lb) in Amersfoort kwam alleen Wouter van der Stelt aan de start. Op het programma stonden alleen de langere nummers. Wouter startte op de 800 meter vrije slag.

In de derde van zeven series zwom Wouter in baan 2 zijn 16 banen. De eerste 50 meter ging in ongeveer hetzelfde tempo als tijdens de 1500 meter, maar daarna nam Wouter steeds meer afstand van dat schema. Na 200 meter was Wouter bijna twee seconden sneller en dit was opgelopen naar vijf seconden na 400 meter. In het tweede deel van de race bleef Wouter een constant tempo zwemmen en finishte hij in een nieuw masters clubrecord. Helaas niet sneller dan zijn inschrijftijd, maar met deze tijd was Wouter tevreden. Uiteindelijk werd Wouter vierde in zijn categorie.

Vanmiddag staat Wouter nog ingeschreven voor de 200 meter vrije slag en dan zit zijn ONMK er op.

Verbeterde records

Afstand en Slag Categorie Tijd Naam Datum Cat.
800m vrije slag Heren 45+ 11.53.10 Wouter van der Stelt 4-5-2019 MR