Goede start ‘Antwerpen’

De eerste sessie voor de Biesboschzwemmers van de Antwerp International Youth Swimming Cup heeft voor mooie resultaten gezorgd.

De ochtend begon met de 100 vrije slag voor Mandy Swart. Mandy startte weifelend, maar keerde toch in een goede tussentijd. Echter de laatste 25 meter waren erg zwaar waardoor een goede tijd er niet meer in zat.

Lars de Kooter zwom ook 100 ‘vrij’ en na 50 meter keerde hij ongeveer in dezelfde tijd als twee weken geleden. De tweede 50 meter gingen niet meer zo makkelijk waardoor Lars boven zijn tijd finishte.

Het volgende nummer was de 200 wisselslag voor Lars en hierop liet hij een goede race zien. Vooral op de schoolslag maakte Lars terrein goed en hij wist de vrije slag bijna met zo snel te zwemmen als tijdens de 100 meter. Lars was maar vijf seconden langzamer dan een week geleden.

Hannah Vink was de laatste die startte en zij deed dit op de 50 rugslag. Hannah zwom voor het eerst in een 50 meter bad een wedstrijd en zij deed dit heel netjes. De laatste meters waren waar slordig, maar Hannah mag heel tevreden zijn met haar tijd.

Vanmiddag zwemmen Mandy en Lars beide nog 50 schoolslag en 200 vrije slag. Op de schoolslag sprint staat Lars als tweede ingeschreven, dus misschien zit er wel een medaille voor hem in.