Opgericht op 20 mei 1968
 

Annette Wijnja grijpt nipt naast titel

In Aalburg worden vanavond de Powerhouse Sport Awards bekend gemaakt. Ruim twintig juryleden hebben zich gebogen over de nominaties en punten toegekend aan de sporters en ploegen. In de categorie masters was Annette Wijnja genomineerd. Zij had concurrentie van Edwin Straever, Justus van Nierop, Maikel Govaerts en Ad Schoonderbeek. Deze uitverkiezing werd voor de 25e keer georganiseerd.

Het afgelopen jaar had Annette mooie resultaten geboekt met als hoogtepunt de zilveren medaille op de 200 meter schoolslag tijdens de Europese Masters Kampioenschappen in Kranj (SLO). Daarnaast wist Annette negen titels te veroveren tijdens de Nederlandse Masters Kampioenschappen in 2018.

Na het tellen van de punten bleken Annette en Maikel evenveel punten te hebben, maar omdat Maikel één keer meer de maximale score gekregen had is Maikel de opvolger van Marjo Goelema en werd Annette tweede.

 

Tijdens de avond mocht Paul Wijnja als voorzitter van De Biesboschzwemmers naar voren komen omdat de vereniging in de 25 jaar de meeste nominaties heeft gekregen. Dit was de laatste sportverkiezing, want er is besloten er mee te stoppen. Een mooi evenement misschien iets voor de nieuwe gemeente om voort te zetten.

%d bloggers liken dit: