De Druppies winnen onderlinge strijd

Gorinchem, 5 januari 2019 – Net als vorig jaar is de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar de 200 minuten cup georganiseerd door PCG in het Caribabad geweest. Deze keer deden er drie teams van de Biesboschzwemmers mee. Het was al snel duidelijk dat de strijd om de prijzen aan de neus van de Biesboschzwemmers voor bij ging.

Na een uur zwemmen waren de ploegen De Druppies en De Biebo’s aan elkaar gewaagd. Ze hadden allebei 4550 meter bij elkaar gezwommen. De ploeg ‘Baan 6’ had na het eerste uur 3850 meter bij elkaar gezwommen. De tussenstand zorgde voor gezonde strijd tussen de leden van de De Druppies en De Biebo’s. Na het tweede uur was er een verschil ontstaan tussen de beide ploegen. De Druppies waren 200 meter uitgelopen op De Biebo’s. De derde ploeg wist nog steeds één ploeg achter zich te houden. Na twee uur hadden ze 7250 meter.

Na het derde uur was het verschil tussen De Druppies en De Biebo’s verder opgelopen tot 500 meter en deden beide ploegen hun uiterste best om het verschil of in stand te houden of te verkleinen. Uiteindelijk waren na 200 muinuten De Druppies de beste van de drie ploegen van de Biesboschzwemmers. Ze hadden 15.075 meter bij elkaar gezwommen, dit was ruim 300 meter meer dan De Biebo’s. De Biebo’s hadden 14.740 meter bij elkaar gezwommen en zij werden zevende. De ploeg ‘Baan 6’ wist beslag te leggen op de achtste plaats met 13.820 meter. De winst ging deze avond naar de ploeg van De Warande met ruim 18 kilometer. Zij bleven ploegen van De Geul en ZOB voor.

Een speciale vermelding is er voor Wilma Versluis. Zij kreeg in het zwembad te horen dat ze in moest vallen voor Neel Gielen. Ze had haar badkleding bij en heeft keurig haar baantjes bijgedragen .

De ploegen bestonden uit:

De Biebo’s De Druppies Baan 6
Erik van Linstee Robin Iking Erik Huisman
Sander van Tilburg Julia Verhoeven Kaylie Branderhorst
Carin van Berchum Margonda Versluis Heidi Huisman
J.P. van Rossem Nicole Bogerd Bianca den Besten
Richard Tiemstra Nick Lisman Remco Paans
Marco van der Laan van Maastrigt Chimène Huisman Wilma Versluis
Ingmar Visser Romée van Rossem Corrie Schmidt
Dirk de Kooter Roos Suppers Sigrid Koekkoek

Hieronder bij elkaar gezwommen meters per jaar

Jaar Ploeg Meters
2019 De Druppies 15075
2019 De Biebo’s 14740
2019 Baan 6 13820
2018 De Oldies 16985
2018 De Druppies 15740
2017 De Druppies 17340
2016 De Druppies 17213

De volgende editie is op zaterdag 4 januari 2020 misschien kunnen er dan meer ploegen ingeschreven worden en kan er weer gestreden worden om de prijzen.

Geef een reactie