BWK2018: Records op vrije slag sprint

De derde dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2018 (BWK2018) in Eindhoven stond voor Nicole Bogerd, Romée van Rossem en Roos Suppers in het teken van de vrije slag sprint. Alle drie de dames hadden zich voor de 50m vrije slag weten te plaatsen.

Nicole en Romée startten in dezelfde serie en qua reactietijd deden ze niet veel voor elkaar onder. Aan het einde van de 50 meter was er wel een duidelijk verschil. Nicole wist haar inschrijftijd met zeven tienden aan te scherpen, Romée kon dit helaas niet nadoen. Zij bleef op enkele tienden van haar beste tijd steken.

Een serie later kwam Roos aan de start en zij wist haar ‘Brabantse’ een goed vervolg te geven. Vorige week had ze al een persoonlijk record gezwommen op de 100m ‘vrij’ en nu deed ze dit ook op de 50 meter. Roos haalde bijna een seconde vaan haar inschrijftijd af. Haar inschrijftijd had ze in oktober van dit jaar gezwommen.

Morgen komen deze drie meiden samen met Floor van Dijk aan de start van de 4×100 meter wisselslag estafette. Romée start op de rugslag, Nicole zwemt de schoolslag, Floor mag 100 meter vlinderslag zwemmen en Roos zwemt opnieuw vrije slag.

Geef een reactie