Statistieken open water seizoen 2018

Morgen, zaterdag 22 september 2018, staat de laatste open water wedstrijd op de kalender maar daar zullen geen leden van de Biesboschzwemmers aan de start verschijnen. Dit seizoen is er aan zes wedstrijden deelgenomen door 15 zwemmers en zij waren goed voor 49 wedstrijdstarts.

Wedstrijden
Het seizoen begon met deelname in Vianen (7 juli) en vervolgens werd er gezwommen in Heerjansdam (28 en 29 juli), Oosterhout (26 augustus), Sleeuwijk (8 september), Vught (9 september) en afgesloten in Lith (15 september).

Deelnemers
In Vianen zwommen Lars de Kooter, Ingmar Visser en Wouter van der Stelt en zij hebben de meeste wedstrijden dit seizoen gezwommen. Lars kwam 7 keer aan de start, Ingmar zes keer en Wouter kwam tot vijf starts. Ook Julia Verhoeven kwam tot vijf starts door in Oosterhout op twee onderdelen aan de start te verschijnen. Verder deden deze zomer ook nog Chimène, Erik en Larissa Huisman, Sabrina Boekhout, Robin Iking, Nick, Rens en Anne Lisman, Richard Tiemstra, Kaylie Branderhorst en Suze de Heus mee aan één of meerdere open water wedstrijden.

Top drie noteringen
Vier keer was er winst op een onderdeel en daarnaast waren er nog drie tweede plaatsen en eindigde er tien keer een Biesboschzwemmer op de derde plaats. Niet op alle wedstrijden wordt er een tweede en/of derde plaats uitgereikt. Dit is afhankelijk van de bepalingen, bijvoorbeeld het aantal deelnemers aan een onderdeel.

Plaats Deelnemers Starts Goud Zilver Brons
Vianen 3 4 1 1
Heerjansdam 1 2
Oosterhout 10 11 1 2
Sleeuwijk 11 12 1 5
Vught 10 10 1
Oss 10 10 1 2 2
49 4 3 10

 

Landelijk klassement
In het landelijke klassement wisten Ingmar en Wouter bij de masters een vol klassement te zwemmen. Ingmar werd vierde bij de masters heren 35+ op de schoolslag. Wouter eindigde een plaats lager bij de vrije slag masters 45+. Voor de minioren is er geen landelijk klassement en bij de overige categorieën geldt een minimaal aantal kilometers en hieraan is niet voldaan.

Brabantbeker
Voor de Brabantbeker moest dit jaar aan minimaal drie van de vier wedstrijden worden deelgenomen en daar wisten 10 zwemmers in te slagen. Anne en Lars wisten beide hun klassement te winnen. Anne was de beste bij de vrije slag minioren 1,2 en 3 en Lars deed dit bij de vrije slag jongens minioren 4, 5 en 6. In hetzelfde klassement legde Rens beslag op de derde plaats. Chimène werd vijfde bij de vrije slag meisjes junioren. Nick werd bij de heren jeugd vierde in het klassement. Julia eindigde op een vijfde plaats bij de vrije slag dames. Bij de schoolslag masters mocht Ingmar naar voren komen omdat hij als derde geëindigd is en Sabrina eindigde een plaats een hoger bij de vrije slag masters. Robin en Wouter zwommen ook allebei het vrije slag klassement bij de masters vol. Robin eindigde in dit klassement als zesde en Wouter moest genoegen nemen met een zevende plaats.
In het verenigingsklassement eindigde de vereniging op een zesde plaats.

Speciale vermelding
Een speciale vermelding is op zijn plaats voor Marjo Goelema, Tonny Klop-Methorst, Erik en Larissa die tijdens de eigen wedstrijd 5000 meter gezwommen hebben voor ALShetjeraakt. Allen waren het er over eens dat dit makkelijker te doen is dan een 1000 meter. Volgend jaar staat de 5km hoogstwaarschijnlijk opnieuw als prestatietocht op het programma tijdens de BOWR2019, maar ook bij andere wedstrijden is het mogelijk om 5000 meter te zwemmen maar dan als wedstrijdnummer.

Het is te hopen dat volgend jaar de wedstrijden in Breda en Eindhoven (Oirschot) weer op de kalender staan zodat er meer mogelijkheden zijn om een klassement vol te zwemmen. Daarnaast is het ook te hopen dat er meer deelname van de Biesboschzwemmers aan de eigen, maar ook aan de andere wedstrijden is. Open water zwemmen is leuk en zeker als er een grote groep naar de wedstrijden gaat.

Geef een reactie