Lars vierde op schoolslag in open water

Heerjansdam, 28 juli 2018 – De Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen worden dit jaar gehouden in Heerjansdam en ze duren twee dagen. De originele locatie was eigenlijk de Bosbaan in Amstelveen, maar wegens blauwalg moest er uitgeweken worden. Naast het programma om de Nederlandse titels is er ook een normaal programma. Op de eerste dag van het ONK zwom Lars de Kooter de 500 meter schoolslag.

Lars moest het opnemen tegen zes jongens die één of twee jaar ouder zijn dan hij zelf is en een leeftijdsgenootje. Lars liet zien zijn mannetje te staan in dit veld. Voor het eerst zwom hij de 500 meter schoolslag en hij legde beslag op de vierde plaats van de acht jongens. Zijn tijd was een halve minuut langzamer dan de nummer drie, maar nog altijd ruim een minuut sneller dan de nummer acht.

De organisatie zit het niet mee, want toen men wilde beginnen met de prijsuitreikingen moest men iedereen vragen om het wedstrijdterrein deels te verlaten vanwege de kans op het omvallen van een boom. Enige tijd later kwam de brandweer en zij hebben de boom omgezaagd en kon de wedstrijd verder gaan.

Morgen staat het tweede deel van het ONK op het programma en opnieuw is er ook een programma voor de overige deelnemers. Lars komt opnieuw aan de start en hij zal dan starten op de 500 vrije slag en deze keer is hij één van de dertien deelnemers. Deze keer komen er nog drie leeftijdsgenootjes van Lars aan de start.

Geef een reactie