Records en goede tijden voor kwartet zwemmers

Eindhoven, 7 en 8 juli 2018 – Voor de twintigste keer werd in Eindhoven de Netherlands Invitational georganiseerd. Aan deze wedstrijd deden dit jaar 56 verenigingen met ruim 700 zwemmers mee uit acht landen en namens de Biesboschzwemmers kwamen Annette Wijnja, Nico Swart, Romée van Rossem en Margonda Versluis aan de start.

Annette en Nico gebruikte de wedstrijd om zich te testen in voorbereiding op de Europese Masters Kampioenschappen die in september in Slovenië gehouden gaan worden en beide waren heel tevreden. Annette zwom de 100 en 200 schoolslag en de 200 rugslag. Vooral over haar tijd op de 100 schoolslag was zij heel tevreden. De 200 meter ging tot en met het laatste keerpunt goed en toen kreeg zij het zwaar. Over de 200 rugslag was ze minder tevreden omdat ze in een te laag tempo zwom. Nico startte op de 100 en 200 rugslag en de 100 schoolslag. De 100 schoolslag leverde hem een persoonlijk record op van een tiende van een seconde. De rugslag nummers gingen goed, bij de 200 meter was de indeling vlak, maar in september gaat het hopelijk wel een stukje sneller.

Margonda wist op de 50 vlinder- en rugslag persoonlijke records te zwemmen. Op de vlinderslag ging ze ruim twee en een halve seconde sneller dan ooit. Op de rugslag ging er ruim drie en een halve seconde van haar tijd af. Romée kwam op drie nummers aan de start en ging naar huis met drie persoonlijke records. Op de 50 rugslag lukte het haar niet om haar tijd aan te scherpen, maar de 100 schoolslag leverde twee records op. Halverwege was ze ruim een seconde sneller dan ooit en aan het einde was het verschil met haar beste tijd bijna drie seconden. Op de 50 vlinderslag wist ze, net als Margonda, ook haar tijd te verpulveren. Romée haalde ruim twee seconden van haar tijd af en bleef binnen de 38 seconden.

Voor Margonda en Romée was dit de laatste wedstrijd of ze moeten nog meedoen aan één of meerdere open water wedstrijden de komende maanden, anders is het pas eind september dat ze een wedstrijd hebben. Nico en Annette gaan begin september samen met Paul Wijnja de strijd aan met hun Europese leeftijdsgenoten in Kranj, Slovenië.

Uitslag

Geef een reactie