Harry Cornet vijfde in Leidschendam

Na het onbevredigende resultaat van Gorinchem wilde Harry Cornet nog een keer een solo triathlon doen. Hij koos voor de wedstrijd in Leidschendam. Het parcours bestond uit zwemmen langs zaagmolen De Salamander, fietsen rond de Leidschendammerhout en vogelplas Starrevaart en hardlopen langs het water.

Het zwemmen gebeurde in een grote groep en na 500 meter kwam Harry als eerste het water uit. Het wisselen naar de fietskleding kostte enige tijd waardoor enkele heren Harry voorbij gingen. Tijdens de 23 kilometer fietsen haalde Harry weer enkele heren in, maar hij werd ook ingehaald. Het lopen was 5 kilometer en ook daar kon Harry goed met de heren mee. Uiteindelijk kwam Harry als vijfde heer over de finish in een tijd van 1 uur 3 minuten en 10 seconden.

Al met al was Harry tevreden over de uitvoering van de triathlon, maar het parcours was niet afgesloten voor overig verkeer waardoor dit nog al eens voor onverwachtse situaties zorgde. Over twee weken gaat Harry (45km fietsen) samen met Paul Wijnja (1500m zwemmen) en Arjon de Bok (18 km lopen) meedoen aan de runforestrun crosstriathlon in Gasselte. Erik Huisman doet dan de soloversie van 1km zwemmen, 30km fietsen en 15km lopen.

Geef een reactie