Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing RZK2018 weekend 2

Tijdens het tweede weekend van de Regio Zomer Kampioenschappen 2018 (RZK2018) staat er één lid van de Biesboschzwemmers op het startblok en daarnaast zal er drie keer een lid van Den Doorn aan de start verschijnen. Celine Besselink verdedigt de Werkendamse eer en Nicole Bogerd en Roos Suppers zullen voor de laatste starts van Den Doorn zorgen in de historie van deze vereniging.

Zaterdag 2 juni 2018
Programma
Livetiming
Coach: Dirk

Programma 23 50m vrije slag dames; startlijst; aanvang ± 14:35 uur
Tijdens de derde dag van het RZK2018 is er alleen deelname aan de 50 meter vrije slag. Voor Roos een mooie kans om revanche te nemen voor haar 100 ‘vrij’ van het eerste weekend. In serie 10 van de 26 series komen Roos en Nicole beide aan de start. Roos zwemt in baan 1 (één) en Nicole ligt naast haar in baan 0 (nul). De start zal rond 14:45 uur zijn. Een serie later mag Celine voor het eerst tijdens een kampioenschap starten. Celine zwemt, net als Roos, in baan 1 (één). Celine staat bij de meisjes junioren 3 als 34e van de 59 ingeschreven. Roos en Nicole starten bij de junioren 2 en Roos is nummer 21 op de inschrijflijst, dit is een plaatsje hoger dan Nicole. Bij de junioren 2 komen 51 meisjes aan de start.

Zondag 3 juni 2018
Programma
Livetiming
Coach: Wouter

Programma 33 50m schoolslag dames; startlijst; aanvang ± 14:30 uur
De laatste start voor een lid van Den Doorn is voor Nicole op de schoolslag sprint. De schoolslag is een onderdeel dat bij de Biesboschzwemmers meestal garant staat voor succes, maar dit kampioenschap is er geen deelname. Nicole staat bij de meisjes junioren 2 als 8e ingeschreven van de 15 meisjes. Ze start in serie 9 van de 12 series en dit zal zijn rond 14.35 uur. Nicole zwemt in baan 8 en voor het podium zal ze zich ruim moeten verbeteren. Het hoeft niet onmogelijk te zijn omdat haar tijd van vorig jaar is.

Een apart kampioenschap voor zowel De Biesboschzwemmers als Den Doorn. Voor de Werkendammers omdat er maar een hele kleine delegatie mee doet aan het kampioenschap, maar wel laat zien dat er talent is. Voor Den Doorn omdat dit het laatste toernooi is dat Den Doorn aan de start komt. De verwachting is dat volgend seizoen weer rekening gehouden moet worden met de Werkendamse vereniging en zeker bij de meisjes is er meer dan voldoende talent.