Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing ONMK2018 korte baan dag 4

Tijdens de laatste dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2018 korte baan komen de drie Biesboschzwemmers en één zwemmer van Den Doorn alleen tijdens de middagsessie in actie. Tijdens de zevende sessie is er deelname op de 50 schoolslag, 200 rugslag, 50 vrije slag en 100 vlinderslag. Er zijn op papier vier kansen op een medaille.

Zondag 21 januari 2018 sessie 7
De middag begint met de schoolslag sprint en direct zijn er medaille kansen. In programma 35 50m schoolslag dames komen Marjo Goelema en Annette Wijnja aan de start. Marjo is als snelste ingeschreven bij de 45-plus en Annette staat tweede bij de 50-plus. Het is voor Annette spannend of het sprinten nu beter gaat. De afgelopen tijd gaf de sprint irritatie in de knie. Bij heren in programma 36 komt Nico Swart van Den Doorn aan de start. Nico is met zijn persoonlijk record ingeschreven en staat op een zesde plaats.
Na de schoolslag sprint staat de 200 rugslag geprogrammeerd. Programma 37 is het dames nummer en hierop komt opnieuw Annette aan de start. Annette staat met haar snelste tijd als tweede ingeschreven. Afgelopen weekend tijdens de competitie bleef Annette binnen een seconde van haar tijd, dus belooft veel goeds. Bij de heren in programma 38 komt Nico aan de start. Opnieuw staat hij als zesde ingeschreven met zijn snelste tijd.
Na de langste rugslag afstand staat er weer een sprintnummer gepland, namelijk de 50 vrije slag. Bij de dames in programma 39 start Marjo en zij staat op dit nummer als derde ingeschreven. Een mooi doel zou zijn om het club en Brabants record aan te scherpen. Haar inschrijftijd is sneller dan deze tijd, dus het behoort zeker tot de mogelijkheden. Bij de heren in programma 40 komt Paul Wijnja voor het eerst deze middag aan de start. Paul staat als zevende ingeschreven en zal zeker binnen de 29 seconden de twee banen af willen leggen. Het clubrecord moet geen probleem voor Paul zijn aangezien dit boven de 31 seconden staat.
De laatste persoonlijke start van dit weekend is voor Paul in programma 42 op de 100 vlinderslag staat Paul bij de 55-plussers als derde ingeschreven. Er staat geen clubrecord nog, dus dit kan Paul in ieder geval zwemmen, maar hij zal zeker sneller willen zwemmen dan de laatste keer.
De 4×50 vrije slag estafette in programma 43 is afgemeld doordat Harry Cornet dit weekend aan zich voorbij heeft moeten laten gaan. Er waren op dit nummer zeker kansen op de titel, maar met drie personen kun je nu eenmaal geen estafette zwemmen.

Dus al met al kan deze dag één gouden, twee zilveren en een bronzen medaille opleveren waarmee het totaal op zeven goud, drie zilver en twee brons uit kan komen. Het is een prognose en het wordt afwachten hoe het met de vorm van de zwemmers en de tegenstand zit om deze prognose te verbeteren.