Opgericht op 20 mei 1968
 

Annette wint ‘battle of the sexes’

Vlaardingen, 10 december 2017 – Ondanks de winterse omstandigheden zijn Paul en Annette Wijnja naar Vlaardingen gegaan om daar deel te nemen aan een masterswedstrijd. Beide hadden zich ingeschreven voor de 400 meter vrije slag en het toeval wilde dat zij in dezelfde serie naast elkaar mochten zwemmen. Voor Paul was het zijn eerste keer sinds hij weer is gaan zwemmen dat hij de 400 meter ging zwemmen.

Vanaf het begin lag het initiatief bij Annette en zij wist een goede 400 meter te zwemmen. In maart van dit jaar had ze ook al een 400 meter gezwommen en vandaag in Vlaardingen ging het zeven seconden sneller. Zij wist de clubrecords op de 200 en 400 ‘vrij’ aan te scherpen. Voor het Brabantse Masters Record kwam ze ruim een seconde te kort.

Paul had vorige week in Eindhoven een goede 200 vrije slag gezwommen in de estafette, maar hij merkte dat 400 meter een heel andere afstand is. Toch kijkt Paul tevreden terug op zijn race. Hij wist een mooie tijd te noteren en mag zich nu record houder noemen.

Over een week zullen beide natuurlijk deelnemen aan de clubkampioenschappen en daarna gaat de focus op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen die medio januari volgend jaar gehouden gaan worden. In Terneuzen komt Paul vijf keer persoonlijk aan de start en Annette staat op zeven persoonlijke nummers ingeschreven.

Uitslag

Een reactie

Reacties zijn gesloten.