Opgericht op 20 mei 1968
 
Anderhalf dozijn records voor talenten Biesboschzwemmers

Anderhalf dozijn records voor talenten Biesboschzwemmers

Andel, 9 december 2017 – De tweede wedstrijd van het minioren en junioren circuit heeft een stortvloed aan persoonlijke records opgeleverd. De elf zwemmers wisten maar liefst zeventien persoonlijke records te zwemmen. Daarnaast werd er in het bijprogramma ook nog een persoonlijk record gezwommen door een zwemmer. Romée van Rossem en Margonda Versluis wisten beide drie persoonlijke records te zwemmen.

Romée en Margonda zwommen samen met Celine Besselink, Chimène Huisman en Jurrian Verheij drie afstanden, namelijk 100 schoolslag, 50 vlinderslag en 100 wisselslag. Tussen de eerste twee afstanden zat weinig rust, maar toch wisten zwommen Romée en Margonda op beide nummers nieuwe tijden. Romée haalde op beide nummers ruim twee seconden van haar tijden af en voor Margonda waren het enkele tienden van een seconde. Het derde record van Margonda zwom ze halverwege de 100 meter schoolslag en voor Romée was het op de 100 wisselslag. Celine was op de 100 schoolslag en 50 vlinderslag sneller dan ooit en Chimène zwom net als Margonda op de 100 ‘school’ halverwege en aan het einde nieuwe toptijden. Jurrian wist op de schoolslag ruim twee seconden van zijn tijd te halen en op de wisselslag ging er ruim vier seconden van zijn tijd af.

Niels Muijt zwom voor de eerste keer een afstand langer dan 100 meter en hij deed dit heel goed. Hij begon vrij snel aan zijn 400 meter vrije slag. Na 100 meter was hij sneller dan ooit met ruim een seconde en daarna werd het soms moeilijk, maar zijn eindtijd mocht er zeker zijn voor de eerste keer.

Tess Vonk en Lars de Kooter zwommen 100 schoolslag en 50 vlinderslag. Tess wist op beide nummers zich ruim te verbeteren. Op de schoolslag ging er vier en een halve seconde van haar tijd af en bij vlinderslag was het bijna zeven seconden. Voor Lars was er een persoonlijk record van exact vier seconden op de vlinderslag, maar zijn eindtijd op de schoolslag was uit de uitslag gehaald omdat hij te vroeg bewogen had bij de start anders was Lars ruim twee seconden sneller dan ooit geweest.

Yara Besselink kwam alleen op de 100 vrije slag aan de start en zij wist hierop een persoonlijk record te zwemmen. Yara haalde ruim een seconde van haar beste tijd af.

Rens Lisman deed mee aan het bijprogramma en hij wist op de 50 rugslag zijn tijd ruim aan te scherpen. Rens haalde op dit nummer ruim twee seconden van zijn tijd af. Later op de 50 schoolslag liet hij zien technisch een goede progressie te boeken, maar dit vertaalde zich niet in een snellere tijd.

Voor Anne Lisman en Kathy Maas waren er deze middag geen persoonlijke records. Anne zwom voor de eerste keer 100 meter schoolslag en zij deed dit heel goed. Ze wist een goede techniek te tonen op alle vier de banen. Kathy bleef op de 100 schoolslag net boven haar tijd steken en op de wisselslag lukte het niet om haar persoonlijke record van twee weken geleden opnieuw aan te scherpen.

Het komende weekend zullen de Biesboschzwemmers samen met Den Doorn in Andel hun clubkampioenschappen organiseren. Daarnaast is er ook nog deelname van zwemmers van Bijtelskil uit Sleeuwijk.

Uitslag Minioren/Junioren
Uitslag driekamp

%d bloggers liken dit: