Opgericht op 20 mei 1968
 
Persoonlijke records tijdens club meet

Persoonlijke records tijdens club meet

Oosterhout, 26 november 2017 – Ieder seizoen wordt er een wedstrijd georganiseerd voor minioren waarbij het gaat om de verenigingsscore net als in de verenigingscompetitie. De Biesboschzwemmers deden met vijf zwemmers mee en wisten al dat zij geen kans maakten om bij de top drie van de ploegen te eindigen. Maar met zes persoonlijke records en verder goede races mochten ze tevreden naar huis gaan.

De middag begon met een estafette voor de jongens en meisjes. Rens Lisman, Lars de Kooter, Yara Besselink en Tess Vonk zwommen ruim drie seconden sneller dan hun inschrijftijd en eindigden op een keurige vijfde plaats. Rens begon als eerste zwemmer met een persoonlijk record. Op de 100 wissel- en vrije slag zaten er voor hem geen records in. Op de wisselslag vanwege een fout bij het keerpunt van de rug naar de schoolslag. Op de vrije slag keerde hij te dicht bij de kant waardoor hij veel tijd kwijt was met het afzetten. Toch mocht hij tevreden zijn met zijn races, want Rens gaat steeds beter zwemmen.

De tweede zwemmer van de estafette, Lars, wist op zowel de 50 rugslag als de 50 vrije slag zijn tijd aan te scherpen. Op de rugslag ging het om ruim drie tienden van een seconde, terwijl op de 50 ‘vrij’ de winst bijna zeven tienden was. De tijd was zelfs sneller dan tijdens de estafette.

Yara zwom, net als Rens, de 100 wissel- en vrije slag. Op de wisselslag wist zij een keurige tijd te realiseren met een goede zwemtechniek. Ze had er weinig vertrouwen in van tevoren, maar dit bleek onterecht. Op de ‘vrij’ begon het vervelend voor Yara met een brilletje dat afschoot bij de start. Nadat ze het brilletje opnieuw had opgezet, begon ze aan een inhaalrace en wist zij een hele goede tijd te noteren. Yara was ruim dertien seconden sneller dan ooit en er had dus zeker meer ingezeten.

Tess was in de estafette de slotzwemster en zwom toen een hele snelle 50 vrije slag en dit herhaalde ze later op de middag nog een keer. Tess zwom ruim een seconde van haar tijd af en was bijna net zo snel als in de estafette. Op de 50 rugslag zwom ze geen persoonlijk record en dat is haar nog niet vaak gebeurd.

De laatste deelneemster was Anne Lisman. Anne zwom de 50 school-, rug- en vrije slag en zij deed dit goed. Op de schoolslag zwom ze ruim vier en een halve seconde sneller dan ooit. De rugslag zwom ze voor de eerste keer en dit ging volgens regels. Op de vrije slag was ook bij haar een brilletjesprobleem. Anne zwom hierdoor niet meer recht in haar baan en dit koste haar tijd.

Over twee weken komen deze zwemmers weer aan de start van een wedstrijd en dan zal opnieuw het doel zijn om goede tijden te zwemmen om zich eventueel te plaatsen voor de finales die aan het einde van het seizoen gepland staan.

Uitslag