Opgericht op 20 mei 1968
 
Besttijden voor Chimène Huisman en Kathy Maas

Besttijden voor Chimène Huisman en Kathy Maas

Papendrecht, 26 november 2017 – In Papendrecht werd een gecombineerde limiet- en masterswedstrijd gehouden. Dit betekend dat er voor de zwemmers vanaf 25 jaar aparte nummers op het programma staan. Acht leden van de Biesboschzwemmers gingen naar deze wedstrijd en vooral de tijden van Chimène Huisman en Kathy Maas vielen op.

Chimène zwom de 50 rugslag en 100 en 400 vrije slag en zij wist vier keer een persoonlijk record te zwemmen. Op de rugslag sprint zwom ze anderhalve seconde van haar tijd af en op de 100 ‘vrij’ ging het om twee seconden. De grootste klapper maakte Chimène op de 400 vrije slag door twintig seconden van haar tijd af te zwemmen. De laatste verbetering voor Chimène was halverwege de 100 meter vrije slag. Na 50 meter keerde Chimène zeven tienden sneller dan ze ooit was geweest op de 50 ‘vrij’.

Voor Kathy waren er twee persoonlijke records op even zoveel nummers. Op de 50 vrije slag haalde Kathy bijna twee seconden van haar tijd af. Op het tweede nummer, de 100 wisselslag, was de winst bijna zeventien seconden.

Bij de masters kwamen Erik Huisman, Paul en Annette Wijnja aan de start. Erik zwom alleen de 400 ‘vrij’ en was na 16 banen zwemmen drie kwart seconde langzamer dan Chimène. Helaas was het ook ruim zeven seconden langzamer dan zijn beste tijd. Paul zwom 50 en 100 vrije slag en 100 vrije slag. Zijn tijden op de vrije slag waren goed te noemen, terwijl de vlinderslag toch enigszins tegenviel. Annette kwam op de 200 school- en wisselslag aan de start. Op de schoolslag was het begin goed, maar de laatste 50 meter ging erg moeizaam. Over haar tijd op de wisselslag was Annette goed te spreken.

Larissa Huisman, Robin Iking en Sacha Maas waren de laatste drie zwemmers die het water indoken. Larissa zwom 50, 100, 200 en 400 vrije slag en haar tijd op de kortste afstand was, ten opzichte van haar beste tijd, de beste afstand deze middag. Voor Robin was er een goede prestatie op de 200 vrije slag. Hij was maar iets meer dan een seconde langzamer dan zijn beste tijd. Sacha zwom op de 100 wissel- en vrije slag bijna persoonlijke records. Op beide nummers bleef ze enkele honderdsten boven haar beste tijd.

Met zes persoonlijke records was het dus een goede middag voor sommige zwemmers en andere zwemmers zullen gemerkt hebben dat er nog werk verzet moet worden om weer snellere tijden te zwemmen. Over een week staat er een masterswedstrijd in Eindhoven op het programma en een week later komen de junioren samen met de minioren aan de start in Andel. Halverwege december staan de clubkampioenschappen op de planning waar, als het goed is, iedereen aan meedoet.

Uitslag