Opgericht op 20 mei 1968
 
Goede tijden tijdens ‘Brabantse’

Goede tijden tijdens ‘Brabantse’

De laatste dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 korte baan heeft geen medailles opgeleverd, maar wel goede tijden. In de eerste sessie kwamen Tom Kruis en Leendert Paans aan de start van de 400 wisselslag en in de laatste sessie zwommen zij de 100 vrije slag en 50 vlinderslag. Daarnaast kwamen ook Sanne van de Pol en Marjo Goelema tijdens de 50 schoolslag aan de start.

Tom en Leendert startten in dezelfde serie en vanaf het begin was Leendert sneller dan Tom. De vlinderslag legde Leendert ongeveer drie seconden langzamer af dan een week eerder en de tussentijden op de rug-, school- en vrije slag waren zo goed dan Leendert uiteindelijk bijna vier seconden sneller dan ooit was. Met deze tijd wist Leendert vijfde te worden. Voor Tom was het een moeilijke race door het weinige trainen. Na 200 meter was hij helemaal op, maar hij wist nog een redelijke eindtijd te zwemmen.

Daarna begonnen Tom en Leendert met de 100 vrije slag. Voor beide was het doel om binnen de 50 seconden klaar te zijn, maar dit lukte helaas niet. Leendert was uiteindelijk de snelste van de twee. Leendert opende langzamer dan Tom, maar het tweede deel van de race was hij sneller. Leendert bleef minder dan een seconde boven zijn snelste tijd ooit en Tom moest genoegen nemen met een tijd van iets meer dan 61 seconden.

Daarna mochten Sanne en Marjo hun schoolslag sprint zwemmen. Sanne kwam als eerste aan de start en verraste met een snelle tijd. Ze heeft pas twee keer getraind na haar breuk en was een halve seconde langzamer dan haar inschrijftijd. De laatste 5 tot 10 meter kon ze haar tempo niet meer volhouden. Marjo was een seconde sneller dan Sanne en eindigde als 13e van de 31 dames en gezien de trainingen van de afgelopen weken mocht Marjo tevreden zijn met haar eindtijd. Van Den Doorn deed Nicole Bogerd mee aan de schoolslag sprint en zij werd bij de meisjes junioren twee keurig vijfde in een persoonlijk record. Nicole traint samen met Roos Suppers op donderdag mee in Oosterhout.

De afsluiting was weer voor Tom en Leendert op de vlinderslag sprint en beide wilde goed afsluiten. In een spannende race praktisch naast elkaar, er zwom maar één zwemmer tussen hen in, wist Leendert op de finish Tom nipt voor te blijven. De tijd van Leendert was een verbetering van zijn persoonlijk record met bijna anderhalve tiende en Tom zat twee tiende achter Leendert maar wel binnen de 30 seconden.

Met twee persoonlijke records en verder goede tijden was het een geslaagde dag tijdens deze ‘Brabantse’. Het is te hopen dat er bij de lange baan editie meer deelname van de Biesboschzwemmers is, maar ook van de andere verenigingen want qua sfeer had het veel weg van een limietwedstrijd.