Recordregen voor jonge Biesboschzwemmers

Andel, 7 oktober 2017 – In AquaAltena wisten de Biesboschzwemmers als gastheer voor Bijtelskil, De Warande, Den Doorn en ZVDO ’74 een goede wedstrijd te organiseren. Aan de start kwamen zwemmers vanaf 6 tot en met ongeveer 25 jaar. Het programma bestond uit twee delen, namelijk een deel dat meetelt voor de minioren finales aan het einde van het seizoen en een aantal toegevoegde nummers voor de oudere zwemmers. De Biesboschzwemmers wisten 29 persoonlijke records te zwemmen.

Bij de oudere zwemmers waren er vier meiden ingeschreven op de 100 school- en vrije slag. Op de vrije slag haalde Celine Besselink ruim vijf en een halve seconde van haar tijd af en bleef hierdoor bijna binnen de 80 seconden. Romée van Rossem wist wel de barrière te slechten met een verbetering van bijna twee seconden. Margonda Versluis gaf zichzelf vier cadeaus door op haar verjaardag vier nieuwe toptijden te noteren. Op de 50 ‘vrij’ ging er 0,2 seconden van haar tijd af en na 100 meter was ze bijna vier tienden sneller dan ooit. Op de schoolslag was ze halverwege ruim vier tienden sneller dan ooit en ze tikte anderhalve seconde onder haar persoonlijk record aan. Chimène Huisman bleef op beide nummers in de buurt van haar tijden, maar kon ze niet aanscherpen. Kathy Maas zwom 50 meter school- en vrije slag. Op beide nummers was ze sneller dan ooit en op de vrije slag haalde ze het meest van haar tijd af, namelijk ruim een seconde.

Tess Vonk, Lars de Kooter en Niels Muijt zwommen op nummers die meetellen voor de plaatsingslijsten voor de minioren finales. Tess en Lars zwommen de 100 vrije slag en wisselslag en Niels kwam aan de start van de 100 rugslag en 200 wisselslag. Niels had beide nummers nog nooit gezwommen, maar hij liet goede races en mooie tijden noteren. Het is afwachten of het voldoende is om zich te plaatsen voor de finales. Tess wist op beide nummers dikke persoonlijke records te noteren. Op de ‘vrij’ haalde ze bijna zeven en twintig seconden van haar tijd en op de wisselslag ‘maar’ vijf seconden. Voor Lars was er op de ‘vrij’ een verbetering van ruim dertien seconden. Op de wisselslag had Lars een verbetering van ongeveer twintig seconden, maar door helaas maakte hij een fout en werd hij gediskwalificeerd. Direct na zijn race wist hij dit zelf al aan de ploegleiding te vertellen.

De jongste zwemmers begonnen met 25 vrije slag en daarop wisten Emma van der Spoel, Anne Lisman, Tessa Mandemakers, Sira Visser en Emma en Sjack van Es zich met meerdere seconden te verbeteren. Later op de rugslag wisten ze op allemaal hun tijden te verbeteren. Rens Lisman, Ramon Visser, Yara Besselink, Hannah Vink en Tessa van der Spoel zwommen 50 vrije slag en rugslag. Ramon en Yara wisten zich op de vrije slag te verbeteren, terwijl Rens zijn op twee na beste tijd wist te noteren en Hannah bleef er net boven. Op de rugslag gingen bij de eerste vier opnieuw hun tijden eraan. Voor Tessa was het de eerste wedstrijd en zij liet verrassend goede dingen zien.

Begin december zal er weer een deel van deze groep zwemmen samen met de zwemmers van Bijtekskil, De Warande, Den Doorn en ZVDO en dan is er meer duidelijk hoe de diverse zwemmers ervoor staan op de plaatsingslijsten voor de finale.

Geef een reactie