Vijftien records voor BBZ-masters

Schijndel, 24 september 2017 – Voor de masters is het zwemseizoen 2017-2018 ook begonnen. In Schijndel werd de vierde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2017 georganiseerd. Namens de Biesboschzwemmers kwamen zes zwemmers aan de start en zij startten op zeventien afstanden. Nadat alle nummers gezwommen waren bleken er vier persoonlijke en elf clubrecords gezwommen te zijn. J.P. van Rossem was de uitblinker met twee persoonlijke en vier clubrecords.

J.P. was ingeschreven op 25 vlinder-, rug- en vrije slag en daarnaast ook nog op de 50 meter vrije slag en hij wist op de vrije slag nummers zijn beste tijden aan te scherpen. Op de kortste afstand haalde J.P. bijna een tiende van een seconde van zijn tijd af, maar op de dubbele afstand ging er acht tienden van zijn tijd af. Op alle nummers wist J.P. de clubrecords aan te scherpen.

Bastiaan Baggerman, Sabrina Boekhout en Neel Gielen wisten alle drie twee clubrecords te realiseren. Bastiaan en Sabrina deden dit beide op de 400 en 800 vrije slag in hun leeftijdscategorie. Voor Neel gebeurde dit op de 25 vlinderslag en 50 vrije slag. Op de vlinderslag sprint verbeterde Neel haar snelste tijd. Sabrina wist op de 800 meter ‘vrij’ haar snelste tijd aan te scherpen met dertien seconden. Bastiaan zwom voor het eerst in zijn tweede zwemleven een afstand langer dan 200 meter en dus zwom hij op de 400 en 800 meter nieuwe tijden. Zijn eindtijd op de 800 meter was maar elf seconden langzamer dan waarmee hij ingeschreven was en Bastiaan had niet verwacht in de buurt van die tijd te kunnen zwemmen.

De laatste die een clubrecord zwom was Ingmar Visser op de 800 meter vrije slag. Ingmar zwom dit nummer ook voor de eerste keer en liet een keurige indeling zien. Net als bij Bastiaan had Ingmar nog nooit verder dan 200 meter gezwommen in een zwembad.

Erik Huisman was de laatste zwemmer die aanwezig was. Hij kon zijn beste tijd op de 800 meter vrije slag van april dit jaar niet aanscherpen, maar zijn indeling was wel goed.

De volgende wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel is begin november in Veldhoven. De masters zullen dan vroeg hun bed uit moeten want de wedstrijd begint al om kwart over tien. Een maand daarna is in Eindhoven de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2017 en dan begint de wedstrijd om twee uur in de middag.

Geef een reactie