Opgericht op 20 mei 1968
 

Drie titels voor Annette Wijnja

Den Haag, 24 juni 2017 – In het Hofbad in Den Haag werden de Nederlands-Vlaamse Gay Club Zwemkampioenschappen (NVGZ) gehouden. Deze wedstrijd is voor masters en werd voor de 4e keer gehouden. Het motto van de organisatie is “Je hoeft geen gay club te zijn om mee te doen, als je maar van zwemmen houdt. Doe met ons mee en make a Splash!”. Namens de Biesboschzwemmers deed Annette Wijnja mee als voorbereiding op haar deelname aan de Wereld Masters Kampioenschappen in Budapest (HUN) in augustus van dit jaar.

De afgelopen weken heeft Annette hard getraind en dit bleek ook uit haar tijden. Op geen van de onderdelen wist zij haar seizoenstijden te verbeteren, maar het leverde wel drie titels op. Op de 100 en 200 schoolslag en 200 rugslag was Annette de snelste bij de dames in de 50-plus categorie. Haar eindtijd op de 200 rugslag was wel goed voor een Brabants en club masters record en tevens haar tweede tijd ooit op dit nummer. Op de 100 schoolslag was ze dit seizoen maar één keer sneller. Op de dubbele afstand, de 200 meter schoolslag, was dit haar langzaamste tijd van het seizoen.

Over zes weken starten de Wereld Kampioenschappen voor de masters en dan pas hoeven de snelle tijden gezwommen te worden. Annette start in ieder geval op de 50, 100 en 200 schoolslag en mogelijk de 100 rugslag. Ze zal samen met Marjo (50 en 100 schoolslag) en Paul Wijnja (50 en 100 vrije slag en 50 vlinderslag), haar man, in Budapest namens de Biesboschzwemmers starten.

Uitslag: NVGZ2017

Een reactie

Reacties zijn gesloten.