Opgericht op 20 mei 1968

Resultaten #RZK2017 dag 4

De laatste dag van de Regionale Zomer Kampioenschappen 2017 (RZK2017) heeft voor de Biesboschzwemmers toch nog een medaille opgeleverd. Op de 400 wisselslag wist Leendert Paans op het podium te eindigen. Op de andere afstanden lukte het Leendert en Tom Kruis niet om op het podium te eindigen.

De dag begon met de zware 400 wisselslag en Leendert liet op dit nummer zien dat hij nog steeds hard kan zwemmen. Gedurende zijn hele race lag op een derde plaats en gaf hij dit niet uit handen al leek het hier even op bij het keerpunt van de schoolslag naar vrije slag. Daarnaast wist Leendert ook in de buurt van zijn persoonlijk record te finishen. Tom zwom ook de 400 ‘wissel’ en hij kopieerde de tussentijden van Leendert, maar helaas op de laatste honderd meter kon hij niet meer en liep het verschil op.

Na de pauze stond de 100 vrije slag op het programma en mochten Leendert en Tom in dezelfde serie aan de start verschijnen. De tussentijd van Tom was hoopvol, maar op de tweede baan kon hij het tempo niet volhouden en finishte hij ruim een seconde boven zijn inschrijftijd. Voor Leendert begon de race niet lekker en dat zorgde ervoor dat hij een seconde achter Tom finishte.

Op de 100 rugslag wist Leendert helaas de tendens van dit kampioenschap niet om te draaien en moest hij genoegen nemen met een tijd die weer langzamer was dan zijn inschrijftijd. Het sierde Leendert wel dat hij er toch voor ging, maar helaas kwam het er niet uit.

De dag eindigde met de 50 vlinderslag en zowel Tom als Leendert hadden hun zinnen gezet op een goed einde van het kampioenschap, maar ondanks goede technische races konden ze niet binnen de halve minuut de baan vlinderslag af leggen en dus was er opnieuw geen persoonlijk record te noteren voor de beide jongens.

De laatste dag van de RZK2017 was dus eigenlijk niet anders dan de andere twee dagen, namelijk goede technische races maar wel langzamer dan de beste tijden waar gehoopt werd op snellere tijden. De medaille van Leendert en zijn goede tijd op de 400 wisselslag vergoedden wel veel.