Opgericht op 20 mei 1968
 

Resultaten #RZK2017 dag 3

De derde dag van de Regionale Zomer Kampioenschappen 2017 (RZK2017) stond in het teken van de 400 vrije slag, 100 schoolslag, 50 vrije slag, 200 vlinderslag en 50 rugslag. De resultaten van Tom Kruis en Julia Verhoeven op de sprint nummers vielen positief op.

Leendert Paans kwam aan de start van de 400 vrije slag, 200 vlinderslag en 50 rugslag. Op alle drie de onderdelen was Leendert niet tevreden over de tijden. Het lijkt er op dat hij op dit moment in een moeilijke fase van zijn carrière zit. De examens heeft hij achter de rug en misschien is dit wel een oorzaak voor de mindere prestaties. Morgen staan er voor hem nog starts op het programma op de 400 wisselslag, 100 vrije slag, 100 rugslag en als afsluiter de 50 vlinderslag.

Tom startte vandaag op de 100 schoolslag en 50 rugslag en hij was heel tevreden over zijn eindtijd op de 50 rugslag en veel minder over zijn 100 ‘school’. Vanaf het moment dat Tom het water indook voor de schoolslag ging het niet lekker. Tom kon niet in zijn slag komen en dit resulteerde in een langzame tijd. Aan het einde van de middag liet hij zien dat de vorm er wel is met een goede tijd op de rugslag. Zijn eindtijd was maar twaalf honderdsten boven zijn inschrijftijd. Tom start morgen op de 400 wisselslag, 100 vrije slag en 50 vlinderslag.

Julia was dit kampioenschap het enige meisje dat deelnam aan de kampioenschappen en zij deed dit op de 50 vrije slag. De vrije slag is niet haar favoriete slag, maar daar was vandaag weinig van te zien. Julia was bijna anderhalve seconde sneller dan eind april in Antwerpen en maar een tiende langzamer dan haar snelste tijd ooit.

Het is te hopen dat de prestaties morgen de andere kant op vallen dan kunnen Tom en Leendert toch nog tevreden terug kijken op dit kampioenschap.