Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing #ONMK2017lb dag 2

Van donderdag 4 mei tot en met zondag 7 mei worden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2017 lange baan (ONMK2017lb) gehouden. Namens de Biesboschzwemmers doen zeven leden mee, die goed zijn voor 22 persoonlijke en 2 estafette starts. Aan de start komen twee debutanten, die tijdens de laatste sessie het Eindhovense water induiken.

De tweede dag komen drie masters aan de start en dit zijn ook de masters die zich ingeschreven hebben voor de FINA Wereld Masters Kampioenschappen 2017 in Budapest, Hongarije.

Vrijdag 5 mei 2017 sessie 2
Programma 7 100 vlinderslag heren; aanvang ± 11.40 uur
Paul Wijnja is de eerste BBZ-masters die het water in mag duiken. In serie 2 op baan 1 mag Paul gaan proberen zijn inschrijftijd te verbeteren. Zijn inschrijftijd is tevens het mastersrecord bij de 50-plussers. Paul staat als 8e ingeschreven.

Vrijdag 5 mei 2017 sessie 3
Programma 200m schoolslag dames; aanvang ± 13.53 uur en 13:57 uur
Op de 200 schoolslag komen Annette Wijnja en Marjo Goelema aan de start. Annette zal in Hongarije ook de 200 schoolslag zwemmen en dit zal dus een goede test voor haar zijn om te kijken hoe het met de vorm zit. Annette staat als snelste bij de 50-plussers ingeschreven en haar inschrijftijd is sneller dan het kampioenschapsrecord en ruim 2,5 seconden langzamer dan het Nederlandse record. Bij de 45-plussers staat Marjo ook als snelste ingeschreven, maar de inschrijftijd van Marjo is gezwommen in een 25 meter bad, terwijl nummer twee met een 50 meter bad ingeschreven staat. Voor Marjo is het doel een technisch goede race te zwemmen en dan te zien waar het schip strand, misschien wel op het hoogste schavot.

Programma 10 50m rugslag dames; aanvang ± 14.39 uur
Drie kwartier na de race over 200 meter schoolslag mag Annette opnieuw het water inspringen. Aan de kant van het scorebord mag zij beginnen met haar race over 50 meter rugslag. Annette staat als derde ingeschreven en zal zeker het club- en Brabants record willen verbeteren.

Programma 13 100m vrije slag heren; aanvang ± 15.30 uur
De laatste start van de tweede dag voor de BBZ-masters komt op de naam van Paul, hij zal op het koningsnummer starten. Paul staat als 15e ingeschreven en zal dus zeker niet naar het podium kijken. Zijn doel is het verbeteren van zijn persoonlijke en clubrecord en daardoor mogelijk enkele plaatsen stijgen.

De eerste dag voor de Werkendammers kan met drie medailles afgesloten worden, volgens de inschrijvingen twee keer goud en één keer brons, maar de verwachting is dat de verdeling iets anders wordt.