Opgericht op 20 mei 1968
 

Goede WMK-voorbereiding voor Wijnja’s

Amersfoort, 26 maart 2017 – In het gedateerde Sportfondsenbad te Amersfoort hebben Paul en Annette Wijnja deelgenomen aan een masterswedstrijd. Binnenkort krijgt men in Amersfoort een nieuw zwembad, maar in het oude bad worden nog steeds snelle tijden gezwommen. Annette en Paul kwamen beide twee keer aan de start en het leverde goede resultaten op.

Paul startte op de 100 vlinderslag en vrije slag. Op de vlinderslag zwom hij ruim vier seconden onder zijn tijd van oktober vorig jaar. Helaas kwam de tijd niet in de uitslag te staan omdat Paul te vroeg bewoog bij de start. De verwachting van Paul is wel dat hij nog sneller moet kunnen. Op de 100 vrije slag later was de start wel goed en was er een verbetering van 0,6 seconden van zijn inschrijftijd. Het betekende tevens een verbetering van zijn eigen clubrecord bij de masters.

Op de 50 en 200 schoolslag kwam Annette aan de start en het leverde voor Annette drie Brabantse masters records op. Annette begon, naar haar zeggen, te rustig waardoor ze iets langzamer was dan in oktober vorig jaar. Haar tussen- en eindtijd waren wel sneller dan de Brabantse records. Op de 50 schoolslag was Annette nipt langzamer dan zij vorig jaar was in London tijdens de Europese Masters Kampioenschappen. De tijd was opnieuw goed voor een Brabants record.

Over ruim een maand zullen Paul en Annette starten tijdens de Nederlandse Masters Kampioenschappen en dan hopen ze beide hun vandaag gezwommen tijden aan te scherpen. Het uiteindelijke doel voor de beide Wijnja’s zijn de Wereld Masters Kampioenschappen die in Budapest, Hongarije gehouden worden. Deze kampioenschappen staan medio augustus gepland.