Opgericht op 20 mei 1968
 

Erik Huisman is lekker bezig

Andel, 25 maart 2017 – Terwijl de selectie van de Biesboschzwemmers in Gorinchem een wedstrijd zwom, deden negen zwemmers mee aan de clubkampioenschappen van Den Doorn. De negen zwemmers wisten zeven persoonlijke records te verbeteren, maar daarnaast zwommen velen afstanden voor de eerste keer. De tijden van Erik Huisman vielen positief op.

Erik startte op de 50 en 200 vrije slag en 100 schoolslag en op alle nummers wist hij zijn beste tijden te verbeteren. De grootste verbetering wist Erik op de 200 ‘vrij’ te realiseren. Erik was ruim vijf seconden sneller dan zijn beste tijd. Op de vrije slag sprint, 50 meter, haalde Erik ruim een seconde van zijn record af en op de 100 schoolslag was er een verbetering van bijna een halve seconde.

Voor Marjolein van den Berg was de wedstrijd in Andel de afsluiting van een vervelende periode. Door een schouderblessure heeft ze een tijd niet lekker kunnen trainen, maar in Andel wist ze op de 200 rugslag haar persoonlijke record iets aan te scherpen. Later op de rugslag sprint bleef ze net boven haar beste tijd steken.

Emma van der Spoel, Pieter Vink en Ingmar Visser wisten ook tijden aan te scherpen. Emma verbeterde zich op de 25 schoolslag en Pieter was sneller dan ooit op de 50 vlinderslag. Voor Ingmar is er een nieuw record op de 200 wisselslag. Ingmar verbeterde zich met ruim drie seconden op dit nummer.

J.P. van Rossem, Pieter en Rik Vink zwom één of meerdere afstanden voor het eerst. J.P. zwom voor het eerst de 200 vrije slag en bleef vijf seconden binnen zijn eigen verwachtte eindtijd. Pieter zwom ook de 200 vrije slag en daarnaast ook nog 100 wisselslag. Op beide nummers wist hij goede tijden te noteren. Zijn zoon, Rik, zwom 50 en 100 vrije slag en 50 schoolslag voor het eerst. Hij wist mooie tijden te noteren.

Hannah Vink en Sabrina Boekhout waren de laatste twee zwemsters. Hannah had ’s morgens al een gymwedstrijd gehad en kon helaas tijdens het zwemmen zich niet verbeteren al bleef ze goed in de buurt van haar snelste tijden. Sabrina zwom op de 50 vlinderslag en 200 vrije slag haar beste tijden van dit seizoen en zij was dus ook tevreden met haar races.

De komende tijd staan er nog diverse wedstrijden op het programma. Er wordt onder andere deelgenomen aan een masterswedstrijd, internationale wedstrijd in Antwerpen en in mei de Nederlandse Masters Kampioenschappen en Regio Zomer Kampioenschappen.