Opgericht op 20 mei 1968
 
In memoriam Jorte Brienen

In memoriam Jorte Brienen

* 24 april 1979 – † 12 maart 2017

Zondag 12 maart bereikte ons het bericht dat oud-lid Jorte Brienen op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker is overleden. Jorte laat een vrouw en twee dochters achter. Ruim een jaar geleden overleed zijn vader aan dezelfde ziekte.

Na het overlijden van zijn vader, in februari vorig jaar, wilde Jorte samen met zijn broer Jelte meedoen aan Alpe d’HuZes. Echter vier maanden later werd bij Jorte de diagnose alvleesklierkanker vastgesteld. Het fietsen voor Jelte werd hierdoor niet mét maar vóór …

Jorte heeft in de jaren negentig bij de Biesboschzwemmers gezwommen. Samen met Ralf Boerboom, Vincent Verdoorn, Paul Verhoeven en Frank Kamminga was hij diverse keren aanwezig op de Nederlandse Kampioenschappen. Deze jongens hebben ook nog steeds diverse clubrecords staan bij de jongens onder 17 jaar, tegenwoordig jeugd 2 en later. Jorte heeft ook nog een persoonlijk clubrecord staan op de 100 schoolslag in dezelfde categorie.

Jorte stopte met zwemmen omdat hij ging varen en dat heeft hij gedaan tot hij ziek werd.

Wij wensen zijn vrouw, dochters, moeder en broer heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Degene die het team van Jelte willen ondersteunen voor de actie Alpe d’HuZes kunnen hier terecht

Bestuur en leden van de Biesboschzwemmers

%d bloggers liken dit: