Opgericht op 20 mei 1968
 

Jeugd Biesboschzwemmers spart met Nederlandse Top

Oosterhout, 17 februari 2017 – Tijdens de eerste dag van de KNZB Challenger in Recreatieoord De Warande zijn zeven zwemmers van de Biesboschzwemmers de strijd aangegaan met de Nederlandse (sub)top. Uiteraard konden de jonge zwemmers niet van de top winnen, maar het was voor de jonge zwemmers wel een mooie gelegenheid om in dezelfde wedstrijd te zwemmen als onder andere Femke Heemskerk, Joeri Verlinden en Maarten Brzoskowski.

De middag begon met de 50 vlinderslag en daarop kwamen Chimène Huisman, Romée van Rossem, Margonda Versluis, Leandra van Oord en Julia Verhoeven aan de start. Julia was de enige met een tijd gezwommen in het 50 meter bad en zij bleef hier enkele tienden boven, maar zwom een keurige race. De andere vier dames wisten in de buurt van hun inschrijftijden aan te tikken en waren hier uiteraard heel blij mee.

Op de 100 rugslag kwam alleen Margonda aan de start en zij bleef op twee seconden van haar inschrijftijd steken. Margonda wist een keurige race te zwemmen.

Op de 100 vrije slag doken naast Leandra, Romée en Chimène ook Ilse van de Pol en Sacha Maas het frisse water in. In de eerste serie bleef Romée nipt Chimène voor. De eindtijd van Chimène was bijna een seconde sneller dan haar tijd uit het korte bad. Voor Romée was het verschil met haar tijd uit het korte bad maar 0,06 seconden. Leandra bleef nog minder boven haar beste tijd uit het korte bad, namelijk 0,01 seconden, het kleinst mogelijke verschil. Voor Ilse en Sacha waren er geen verbeteringen van hun beste tijden uit het 50 meter bad, maar beide bleven maar een enkele tiende boven hun tijd.

Julia mocht de eerste dag namens de Biesboschzwemmers afsluiten met een start op de 50 schoolslag. Ze voerde de opdracht goed uit, maar helaas resulteerde dit niet in een verbetering van haar snelste tijd.

Morgen is de tweede dag en dan komen behalve Ilse, Sacha en Julia ook nog Tom Kruis, Nick Lisman, Leendert Paans, Femke Golverdingen, Sanne van de Pol en Laura Verhoeven aan de start. Op de 200 wisselslag maken Tom en Leendert kans om zich in de finale te zwemmen aangezien er 10 zwemmers op dit nummer zijn ingeschreven.