Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing #ONMK2017kb in Maastricht, Dag 4

De laatste dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2017 korte baan (#ONMK2017kb) begint ook weer met lange afstand nummer waarop geen deelname is van de Biesboschzwemmers. ’s Middags zijn er 8 persoonlijk en een estafettestart op de korte vrije slag estafette. Ook deze sessie zijn er weer diverse kansen op eremetaal en records.

Programma 35 50m vlinderslag heren; http://livetiming.knzb.nl/onmk17kb/EntryList_35.pdf
De middag begint met de vlinderslag sprint en zowel Arjon de Bok als Paul Wijnja komen aan de start. Arjon staat bij de 45-plussers als 7e ingeschreven en Paul vinden we op de 14e plaats terug bij de 50-plussers. Paul zal heel graag zijn eigen clubrecord willen aanscherpen en misschien ook wel heel graag binnen de 32 seconden finishen. Voor Arjon is er misschien wel het doel van binnen de halve minuut finishen.

Programma 36 50m vlinderslag dames; http://livetiming.knzb.nl/onmk17kb/EntryList_36.pdf
De vlinderslag sprint zwemt Marjo Goelema heel vaak tijdens een ONMK en zo ook deze keer in Maastricht. Marjo staat als 3e ingeschreven en zal eerder naar achter moeten kijken dan voor voren. De kans om te stijgen is wel aanwezig, maar daarvoor zal er hard gezwommen moeten worden.

Programma 38 200m rugslag dames; http://livetiming.knzb.nl/onmk17kb/EntryList_38.pdf
Sinds haar schouderrevalidatie is de rugslag bij Annette Wijnja sterk verbeterd. Zij weet op de rugslag zich te verbeteren en is sommige gevallen verrast ze de concurrentie met een sterke race. In Maastricht staat ze als tweede ingeschreven en het verbeteren van het Brabants Masters Record behoort tot de mogelijkheden.

Programma 39 50m vrije slag heren; http://livetiming.knzb.nl/onmk17kb/EntryList_39.pdf
Het derde sprintnummer voor Arjon is de vrije slag sprint, ook Paul komt op dit nummer aan de start. Arjon staat als 6e ingeschreven en zal graag weer eens een 27-er willen zwemmen. Voor Paul zou dit een schitterend resultaat zijn, maar met zijn inschrijftijd van hoog in de 28 seconden is dit niet te verwachten. Paul staat 11e ingeschreven bij de 50-plussers.

Programma 42 100m schoolslag dames; http://livetiming.knzb.nl/onmk17kb/EntryList_42.pdf
Misschien wel te laat in de programmering staat de 100 schoolslag gepland. Marjo en Annette komen beide aan de start en de vermoeidheid van een aantal dagen zwemmen kan er wel eens voor zorgen dat zij niet tot supertijden kunnen komen. Marjo is houdster van het Nederlandse Masters Record en liet tijdens de clubkampioenschappen zien een snelle tijd te kunnen zwemmen zonder tegenstand. Het zou een mooie bekroning kunnen zijn als zij haar NMR kan verbeteren. Annette wist tijdens de eerste dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2017 (#BWK2017) een halve seconde sneller te zwemmen dan haar inschrijftijd voor het Nederlandse Kampioenschap. Het Nederlandse record is waarschijnlijk nog te ver weg, want dat is maar iets langzamer dan het persoonlijke record van Annette en twee seconden sneller dan de tijd van twee weken geleden.

Programma 43 4x50m vrije slag gemengd; http://livetiming.knzb.nl/onmk17kb/EntryList_43.pdf
Het kampioenschap wordt afgesloten met de 4×50 vrije slag. Paul, Annette, Marjo en Arjon staan als snelste ploeg bij de 200-plussers ingeschreven en als ze binnen de twee minuten finishen verbeteren ze het BMR, voor het NMR moet er nog veel sneller gezwommen worden.

De laatste sessie kan drie gouden, een zilveren en een bronzen medaille opleveren en enkele records. Maar zoals zo vaak geldt, er zal eerst gezwommen moeten worden voordat de medailles opgehaald kunnen worden en de records op naam worden gezet. Dit kampioenschap kan er op papier zeven goud, drie zilver en vier brons worden behaald.