Opgericht op 20 mei 1968
 

Geen titel prolongatie Marjo Goelema

Op vrijdag 13 januari werden in Wijk en Aalburg de Powerhouse Sport Awards uitgereikt. De prestaties van het jaar 2016 werden door Jetty Duister in het zonnetje gezet en in iedere categorie waren vijf sporters genomineerd. In de categorie Masters was Marjo Goelema genomineerd, vorig jaar wist zij de titel te winnen.

Er was geen prolongatie voor Marjo want de winst ging naar Maikel Govaerts, een master die aan mountainbiken doet. Naast Marjo was ook zwemster Melissa van der Geld genomineerd en de atleten Egbert Hooijkaas en Justus van Nierop.

De prestaties op basis waarvan Marjo haar nominatie verdient heeft waren:
– derde op het Europees Masters Kampioenschap in London op de 50 schoolslag
– Op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan in Papendrecht behaalde zij: Goud op de 50 vrije slag, 50 schoolslag, 100 schoolslag, 100 wisselslag; Zilver op de 100 vrije slag en Brons op de 50 vlinderslag. Daarnaast verbeterde zij het Nederlands en ook Brabants Masters Record op de 100 schoolslag.
– Op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen lange baan in Eindhoven was er goud op de 50 en 100 schoolslag in beide nieuwe Nederlandse en Brabantse Masters Records, zilver op de 100 vrije slag en brons op de 50 vrije – en vlinderslag

Misschien dat ze volgend jaar wel de beker mee naar huis mag nemen, maar dit zal afhangen van haar prestaties tijdens de diverse (inter)nationale kampioenschappen. Marjo voelde zich wel vereerd om tussen al die topsporters aanwezig te mogen zijn.

%d bloggers liken dit: