Opgericht op 20 mei 1968
 

Marjo Goelema derde tijdens #EMK2016

Net als Tonny gisteren, debuteerde Marjo vandaag tijdens de Europese Masters Kampioenschappen 2016 (#EMK2016). Marjo komt dit toernooi uit op de 50 en 100 schoolslag en op de beide nummers behoort ze tot de 10 snelste ingeschreven zwemsters. Het is natuurlijk afwachten welke concurrentes er zijn en wat hun inschrijftijden waard zijn. In 2013 in Eindhoven heeft ze voor het eerst deelgenomen aan een Europese Masters Kampioenschap, namelijk in Eindhoven. Marjo werd toen op de 50 en 100 schoolslag vierde.

Marjo baalde goed van het feit dat zij net als Annette niet in heeft kunnen zwemmen in het ‘inzwembad’ van het Olympische complex door de grote hoeveelheid zwemmers die vandaag aan de start verschijnen. Dus zonder inzwemmen, maar met de coaching op afstand heeft zij zich voor moeten bereiden op haar 50 schoolslag. Eerder deze maand in Eindhoven zette ze het Nederlandse record op 36.18. De tijd van Marjo van 36.35 viel enigszins tegen, maar de medaille zal veel goed maken. Marjo werd namelijk derde.

Morgen is de 100 meter schoolslag en zijn er misschien wel opnieuw weer kansen voor een medaille. Het is te hopen dat er dan wel een mogelijkheid om in te zwemmen.